Útočí nejen žraloci, ale i agresivní želvy. Dejte si v Chorvatsku pozor! Bolest je prý velká

10. srpna 2023·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Profimedia, Depositphotos)

Letos slyšíme jednu zprávu za druhou o tom, že na rekreanta zaútočil žralok, a to v oblíbených přímořských destinacích. Člověk by si řekl, že v takovém Chorvatsku k žádnému útoku dojít nemůže a maximální nebezpečí představuje šlápnutí na mořského ježka. Opak je ovšem pravdou. nejde však o útok žraloka, ale mořské želvy. Na chorvatském ostrově Čiovo jedna taková napadla Anitu Dadić. Informuje o tom Blesk.cz.

Už ani v Chorvatsku není člověk v bezpečí. Moře je zkrátka nevyzpytatelné a je třeba ho respektovat se vším všudy. Na jednom z ostrovů západně od Splitu měla Anita Dadić nepříjemnou zkušenost s agresivní želvou. Přestože byla žena jen kousek od břehu, tahle mořská potvůrka k ní připlavala a bolestivě ji pokousala.

Rána začala krvácet, zmodrala a Anita tak musela být převezena do nemocnice. “Cítila jsem, jako by mě něco chytilo. Vykřikla jsem a otočila se a uviděla velkou hnědou věc,” svěřila se Anita webu Dalmacia Danas. Bolest byla taková, jako by mi někdo místo drtil v obrovských kleštích,” dodala.

Poté, co její manžel tvora odstrčil, všimli si, že je to asi metrová želva. Po příjezdu do nemocnice si doktoři mysleli, že Anitu žahla medúza. Když jim bylo sděleno, že to byla želva, rozesmáli se. Pravděpodobně se neubránili pomyšlení na Želvy Ninja. Ránu vydezinfikovali a podali jí léky proti tetanu.

Podle výpovědí dalších lidí nebyl tento želví útok ojedinělý. Našlo se více lidí s podobnou zkušeností, a především v okolí Splitu. Není tedy jasné, zda se jedná o jednu a tu samou agresivní želvu, nebo je jich víc. “Ty útoky se dějí každý den. Viděl jsem, jak před ní paní utíkala a želva byla agresivní, pronásledovala ji a třikrát ji kousla. Žena byla v šoku a rána vypadala opravdu ošklivě,” popsal návštěvník pláže ve Splitu Goran Borovec.

Koktejl - další články

Doporučujeme