Další útok žraloka! Žena skončila s poraněnou nohou a v kritickém stavu v nemocnici

8. srpna 2023·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Depositphotos)

V pondělí 7 srpna došlo k útoku žraloka na padesátiletou plavkyni ve vodách u pláže Rockaway Beach v New Yorku. Predátor ji poranil levou nohu a ženě hrozilo vykrvácení. Byla převezena do nemocnice v kritickém stavu. Informoval o tom server CNN.

Pláž Rockaway Beach je často navštěvovaným a oblíbeným místem místních i turistů. Žena byla v kritickém stavu převezena do Jamaica Hospital Medical Center v New Yorku. Měla velké tržné rány na stehně a lýtku, přičemž hrozilo vykrvácení z tepny.

Následně byla plavčíky pláž vyklizena a začalo pátrání po žralokovi, jehož útok je označen na tomto místě za velmi vzácný. “Doufáme, že se žena plně uzdraví. Ačkoliv to byla děsivá událost, chceme obyvatelům New Yorku připomenout, že kousnutí žralokem v Rockaway je extrémně vzácné,” uvedlo New York City Fire Department podle webu NBC News.

Pravděpodobně se jednalo o žraloka písečného, který může dorůst až do délky tři a půlmetru. V roce 2022 zaznamenal stát New York osm útoků. Od roku 1837 bylo dohromady dvacet útoků.

Koktejl - další články

Doporučujeme