Unikátní podívaná: Z Rozhledny Vladimíra Menšíka můžete spatřit Bílé Karpaty i Alpy

6. února 2021·Koktejl·Barbora Pisingerová

Foto: rozhledny-cr.wz.cz

Jaro už je opět za rohem a slunečných dnů postupně přibývá. Pokud se svými blízkými přemýšlíte, kam by se dalo během volna vyrazit, máme pro vás super tip na výlet: Rozhlednu Vladimíra Menšíka! Při pěkném počasí je z ní vidět až na Bílé Karpaty nebo dokonce Alpy. 

Pro všechny milovníky krásných výhledů máme super tip! Rozhledna Vladimíra Menšíka vám totiž při pěkném počasí nabídne skutečně unikátní podívanou. Z ochozu ve výšce 20 metrů nad zemí můžete spatřit Pálavské vrchy, Bílé Karpaty a za dobré viditelnosti i Alpy.

Rozhledna se nachází přímo u silnice II/395 mezi Hlínou a Neslovicemi a hned u stavby se nachází také parkoviště. Kromě silnice k ní vede také turistická trasa. Na jejím místě stála původně jedna z nejstarších rozhleden na jižní Moravě, v roce 1938 ale byla stržena pro svůj špatný technický stav.

Moderní rozhledna je v současných dnech kvůli vládním opatřením pro veřejnost uzavřena. Za normálních podmínek je ale celoročně přístupná. Zavřeno má pouze v pondělí, v ostatní dny v týdnu je otevřena od 10 do 17 hodin. Vstup je symbolicky zpoplatněn dvacetikorunou.

Koktejl - další články

Doporučujeme