Zvědavým šelmám šlo o život. Medvědi uvízli v drátech elektrického vedení a v krokvi pod střechou

24. června 2021·Koktejl·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Medvědi jsou zvědavé šelmy, které chtějí prozkoumat všechno, co se dá. A proto vlezou kam se dá. Jenže občas se to nevyplácí a hned dvěma medvědům na různých místech šlo o život.

Jeden případ se stal v Arizoně, druhý ve Virginii v USA. Na pomoc medvědovi ve Willcoxu na jihu Arizony se museli vydat opraváři elektrického vedení poté, co se zasekl v drátech u jednoho ze sloupů. Firma hned vypnula elektřinu a její zaměstnanci se medvěda pokusili dostat dolů dlouhou laminátovou tyčí. Po chvilkovém boji se huňáčovi nakonec povedlo se ze změti drátů vymanit, slezl a utekl do pouště.

Podobný problém museli řešit o pár dní později v továrně vyrábějící součástky automobilů ve Virginii. Medvěd tam uvízl zavěšený na krokvi pod střechou. Pro záchranu šelmy z šestimetrové výšky museli být povoláni zaměstnanci Úřadu pro divokou přírodu. Záchrana tady byla ale náročnější.

Záchranáři nejprve medvěda uspali střelou, aby ho posléze dostali dolů pomocí vysokozdvižného vozíku. Šelmu poté zkontroloval veterinář a následně byla převezena na místo, kde byla v bezpečí vpuštěn do přírody.

View this post on Instagram

A post shared by Virginia Wildlife (@virginiawildlife)

Koktejl - další články

Doporučujeme