Luděk Staněk je novou tváří Press klubu Frekvence 1. Je to pro něj výzva?

17. května 2019·Články·Karolína Stránská

Rozhlasová stanice Frekvence 1 posiluje od května svůj tým. Novým moderátorem každodenního publicistického pořadu Press klub se stane publicista Luděk Staněk.

V éteru bude zpovídat přední české osobnosti vědy, kultury, politiky, sportu a aktuálního společenského dění.

Luděk Staněk je autorem komediálních pořadů a také jako novinář publikoval v několika předních českých novinách. Bude pro něj moderování Press klubu výzva? Má nějaké zkušenosti s rádiem?

“Zkušenost s rádiem mám, je ale omezená. Pracoval jsem v Rádiu 1, což je něco jiného než Frekvence 1, i když číslovka tam je taky. Je to jako vystoupit z nějakého cool auta, které má malý dojezd, a nastoupit do auta s obrovským dojezdem.”

Kromě novinařiny se Staněk věnuje také stand-up komedii. Plánuje využít své zkušenosti ze stand-upu i v moderování? “Rozhodně to komedie nebude. Než jsem začal dělat stand-up, byl jsem dlouho novinářem. Dělal jsem spoustu rozhovorů a mou základní vlastností je, že jsem strašně zvědavý. Rozhovory jsou pro mě ideální, protože ukojí mou zvědavost.”

Publicistický pořad Press klub vysílá rádio Frekvence 1 každý všední den od 18:00 s pestrou škálou hostů. Existuje někdo, koho by si Luděk Staněk přál vyzpovídat?“Já jsem si ověřil, že vysněné rozhovory dopadnou většinou příšerně. Člověk zjistí, že jeho idol je v reálu větší bručoun a může to být obrovské zklamání, které se do rozhovoru přenese. Nechám se tedy překvapit,” dodává moderátor.

První Press klub s Luďkem Staňkem uslyšíte v pátek 17.5. v 18 hodin. Jeho hostem bude spisovatel Jiří Padevět.

K Luďkovi Staňkovi se v Press klubu připojí také Romana Navarová, Ondřej Novotný a šéfredaktor zpravodajství Frekvence 1 Luboš Procházka. Ten bude také moderovat Prezidentský Press klub, který se čtyřikrát do roka živě vysílá ze zámku v Lánech. Nejbližší rozhovor s prezidentem republiky proběhne na vlnách Frekvence 1 v červnu. Sledujte dál pozorně náš web, nejedná se totiž možná o poslední velkou novinku!

Články - další články

Doporučujeme