Maminka vyhodila dětem všechny hračky, aby nebyly závislé. Dočkala se kritiky

28. září 2019·Články·Karolína Stránská

V době televizí, tabletů a telefonů se zdá téměř nemožné, že by mohly být děti závislé na hračkách. Tato maminka je o tom ale přesvědčená.

Mnoho odborníků se v minulosti vyjádřilo, že dobře navržené hračky mají na vývoj dětí dobrý vliv. Existuje však mnoho rodičů, kteří si myslí pravý opak. Jedním z nich je i bloggerka Ruth.

Na svém webu se rozhodla sdílet příběh o tom, jak se zbavila hraček svých dětí. Ve článku uvádí, že už ji nebavilo neustále uklízet a organizovat prostory vyhrazené pro hraní svých dětí. Všechny hračky proto sbalila a zbavila se jich.

K tomuto činu ji prý dovedl zážitek z výletu autem. Během něj totiž dcerka zahlédla prodejnu s hračkami. Ačkoliv maminka řekla, že se tam v žádném případě nebudou zastavovat, dcera prý nemohla myslet na nic jiného. Maminku to zklamalo, že si kvůli hračkám vůbec nevšímala krásných panoramat a památek.

View this post on Instagram

My girls are attending a neighborhood program this week called Rock the Block. ✨ Yesterday they found out that today would be crazy hair day, and they were sooooooo excited.  As soon as they got home, they started planning their hair creations, and then, because we are living in a hotel this summer and don’t have any kitchen supplies, even managed to round up cupcake liners and toppers from the neighbors. ✨ They couldn’t stop talking about how great it was going to be, until I had to break the bad news….I wasn’t going to be home in the morning to do their hair, because I had to leave early for work. ✨ Not to be deterred, they said, “that’s okay Mommy, daddy can do it!” ✨ I’m not sure if it was their unwavering faith in the daddy that has never once let them down, or all those YouTube hair videos that he stayed up late to watch, but I’d say @chucksoukup nailed it! ✨ Now THAT is a good dad! ❤❤❤ ✨ P.S. Thank you @jannal13 & @rachelvos for donating your supplies! ✨ #daddysgirls #dadoftheyear #girldaddy #neighborhoodfun #crazyhairday

A post shared by Ruth Soukup (@ruthsoukup) on

Ruth tvrdí, že po 4 týdnech bez hraček si všimla změny v chování dětí. Přestaly ji prosit, aby jim hračky koupila. “Kdybych to nezažila na vlastní oči, nevěřila bych, že závislost na věcech může být tak rychle vyléčena,” uvádí. Ačkoliv trvá na tom, že její čin má několik výhod, ne všichni s ní souhlasí. Pod jejím příspěvkem se objevilo několik komentářů rodičů, kteří byli v šoku a nechápou, proč by někdo něco takového svým dětem udělal.

“To, co mě na celé situaci nejvíc děsí, je to, jak někteří z vás říkají, jak dokonalé řešení to je. Nemohu věřit tomu, kolik rodičů si myslí, že tohle si děti zaslouží za to, že kolem sebe neudržují dokonalý pořádek,” dodala jedna z komentujících.

 

Články - další články

Doporučujeme