Matka (29) prodala novorozeného syna neplodné ženě: Řekla si o 6 tisíc korun

7. března 2020·Články·Barbora Pisingerová

Zdroj: Komsomolskaya Pravda

Dvěma ženám z Ruska hrozí trest ve výši až 10 let za mřížemi za to, že měly plánovat prodej novorozeného chlapečka. Zatímco Irina Volková (29) měla již dva vlastní syny a třetího si nechat nechtěla, Anna (23) se obávala, že vlastní děti mít nemůže. Neplodná žena měla proto zaplatit v přepočtu přes 6 tisíc korun matce dítěte za to, že jí ho přenechá.

Případ dvou Ruských žen zaujal média po celém světě. Matka tří chlapečků Irina Volková (29) se se svým manželem rozhodla, že nejmladšího z nich, který se měl právě narodit, si už nenechají. Za finanční obnos srovnatelný se zhruba 6 tisíci českými korunami ho proto plánovala přenechat mladé ženě jménem Anna (23), která se svým mužem děti mít nemohla a byla přesvědčená, že je neplodná. Ženy se seznámily přes internet.

K incidentu došlo v porodnici v ruském Petrohradu. Těhotná Irina Volková se tam zaregistrovala pod jménem své komplicky Anny, která toužila stát se chlapečkovou legální matkou. Ženy chtěly tímto způsobem zmást úřady. Irina s sebou do nemocnice přinesla Annin pas. Obě teď proto navíc čelí obvinění z falšování dokumentů.

“Lékaři si všimli, že žena a fotografie na pase nevypadají stejně a zaznamenala si to. Další den po porodu odešla Irina z porodnice bez dítěte,” uvedl vyšetřovatel Vladimir Tsurkanu.

Následně do nemocnice přišla Anna se svým pasem, který je v Rusku používán jako občanský průkaz. Zaměstnanci nemocnice však pojali podezření a uvědomili patřičné úřady. Obě ženy se následně přiznaly a vzdaly policii.

Podle úřadů jde však zřejmě pouze o špičku ledovce. Černý trh s dětmi by v Rusku podle odhadů mohl být mnohem rozsáhlejší. Podle Tsurkanu se podobné případy dějí po celém Rusku. “Ženy se pokouší porodit na cizí doklady, aby ošálily legální adopční systém,” sdělil novinám Komsomolskaya Pravda.

Existují však ještě vážnější obavy. Některé děti by totiž mohly být prodány dokonce k sexuálním účelům či kvůli částem jejich těl.

Irina s manželem a jejich dvěma syny. Zdroj: Komsomolskaya Pravda / east2west news

Články - další články

Doporučujeme