Matka dceři naplácala vařečkou. Soud jí uložil pokutu skoro 12 tisíc korun

10. července 2019·Články·Barbora Pisingerová

Zdroj: reprofoto 9 News

Vášnivou debatu odstartoval případ jedné australské matky, která skončila před soudem kvůli naplácání své dceři. Ten jí uložil pokutu 750 australských dolarů, tedy více než 11 800 českých korun. Zatímco někteří tvrdí, že jde o zasloužený trest, podle jiných se žena ničím neprovinila.

Australské matce ruply nervy, když její dcera snědla staré maso, které bylo určeno pro psa. Když se žena, kterou média z bezpečnostních důvodů nejmenují, ráno probudila, všimla si, že je její dcera nápadně tichá a zdánlivě hodná. Pak však uviděla, že devítiletá dívka snědla hamburgery se starým masem, které žena zamýšlela dát psům.

Protože je její dcera údajně problémové dítě s diagnózou ADHD, stal se incident pro matku pověstnou poslední kapkou a ona přestala ovládat své emoce. “Zpanikařila jsem a protože jsem kvůli jejímu chování měla již v minulosti řadu těžkostí, ovládla mě frustrace,” popsala matka televizi 9 News.

“V extrémní panice jsem si říkala, ‘dala jsem do těch burgerů léky?’ Fakt, že by mohla být na zemi s pěnou u pusy, to byla moje hlavní myšlenka,” vzpomínala žena.

Pod návalem emocí popadla dřevěnou vařečku a dceři naplácala na zadek. Dívce se však na těle udělaly modřiny a těch si všimli i ostatní. Policie matku obvinila z napadení a žena skončila před soudem, kde se doznala. “Svou devítiletou dceru jste udeřila dřevěnou vařečkou a podle vašeho přiznání přijímáte, že síla, kterou jste použila, byla větší, než jaká byla nutná k nápravě,” uvedl soudce a uložil ženě vysokou pokutu.

Ta však navzdory svému přiznání věří, že si ji nezasloužila. “Na světě je tolik lidí, kteří si zaslouží projít si tím, čím jsem si prošla já a oni své úsilí vynakládají místo na ně na mě,” postěžovala si televizi. “Věřím, že disciplína pomáhá naší společnosti a našim dětem, musí se naučit respektu a čestnosti, a že člověku neprojde, když dělá špatné věci. Jak to v dnešní době udělat?” vyjádřila se matka.

Články - další články

Doporučujeme