Mauglí skutečně existoval. Pohyboval se po čtyřech a žil s vlky

22. července 2020·Články·Karolína Stránská

Zdroj: Wikimedia Commons

Pravděpodobně neexistuje moc lidí, kteří by nikdy neslyšeli o Knize džunglí a Mauglím. Co jste ale možná nevěděli, že Mauglí skutečně žil.

Jmenoval se Dina Sanichar a přezdívalo se mu “vlčí chlapec”. Žil v 19. století a byl skutečně vychováván vlky. Mnozí proto věří, že právě Dina byl skutečnou inspirací při psaní Knihy džunglí, ačkoliv je nutné podotknout, že skutečný příběh není taková zábava. Je mnohem tragičtější.

Dina byl jedním z mnoha divokých dětí, které byly v Indii nalezeny. Dina byl objeven skupinou lovců v Uttarpradéši, indickém svazovém státě. Chlapec podle nich chodil po čtyřech a následoval smečku vlků. Poté s nimi zalezl do nory.

Tento pohled lovce šokoval a děsil, ale chlapec je rozhodně zaujal. Rozhodli se, že ho chytí. Vlčí úkryt proto zapálili. Když vlci spolu s chlapcem z nory vyběhli, lovci vlky zabili a chlapce se zmocnili. Vzali ho do sirotčince, kde mu dali jméno Sanichar, což v urdštině znamená “sobota”.

Sanichar to však neměl lehké. Měl nízké IQ, nikdy se nenaučil mluvit, ani psát. Komunikoval zvířecími skřeky a stále chodil po čtyřech. Když se po dlouhé době naučil chodit po dvou, stále odmítal nosit lidské oblečení a chodil nahý. Po svém příchodu do sirotčince navíc odmítal jíst vařené jídlo a brousil si zuby o kosti.

 

 

Zdroj: Wikimedia Commons

Články - další články

Doporučujeme