Mladík přepadl banku a odjel z místa činu na sdílené koloběžce! To však neměl dělat

30. ledna 2019·Články·Lukáš Vaněk

Ilustrační foto

19letý mladík z amerického Texasu přepadl banku. Pro svůj útěk si však vybral ten nejnevhodnější dopravní prostředek. Policie jej snadno vystopovala kvůli tomu, že si půjčil elektrokoloběžku.

Mladík Luca Mangiarano vešel do banky se zahalenou tváří, aby jej nikdo nepoznal. Zaměstnankyni za přepážkou dal papír se vzkazem: “Tohle je přepadení. Prosím, dejte mi v obálce všechny své 50dolarové a 100dolarové bankovky, poté bude vše v pořádku“.

Vystrašená žena mladíka poslechla a peníze mu vydala. Mangiarano poté nenápadně opustil banku a z místa činu odjel na vypůjčené elektrokoloběžce. Jenže to byla právě ta chyba, protože si jej všiml jeden ze svědků.

Sdílené půjčování elektrokoloběžek nabízí v texaském Austinu firma Uber a všechny přístroje mají v sobě zabudované GPS. 19letý mladík usnadnil policii jeho nalezení ještě tím, že pro použití koloběžky použil účet propojený s platební kartou, což je pro využívání přístroje klíčové.

Policie se tak o pachateli dozvěděla nejen telefonní číslo a emailovou adresu, ale také adresu domu, kde žije. Mangiarano je nyní obviněn z loupeže.

Články - další články

Doporučujeme