Moje matka je známá bloggerka. Nesnáším, že mě pořád fotí, přiznala dívka

31. ledna 2020·Články·Karolína Stránská

Žijeme v éře sociálních sítí a není neobvyklé, že jsou rodiče na internetu leckdy aktivnější než jejich děti. Maminky často obličeje svých dětí vystavují od chvíle, kdy se narodí, a je jen otázkou, zda by dětem, pokud by se mohli bránit, tato pozornost vadila.

Jedna z uživatelek na serveru Reddit ve fóru přiblížila, jaké to je žít s rodičem, který propadl sociálním sítím. Jak dívka popsala, matka nahrává veškeré osobní detaily z života na internet. Poté, co dcera vyčerpala veškeré možnosti, jak matce vysvětlit, že s jejím chováním není spokojená, objednala si prý mikiny s nápisem “Žádné fotky, prosím” a začala je nosit vždy, když byla se svou matkou. To samozřejmě vedlo k napětí v rodině.

“Jsem teenagerka a moje máma je dost známá na Instagramu a také bloguje. Když jsem vyrůstala, vedla si maminkovský blog a samozřejmě vždycky psala o mně a mé sestře. Je to na nic, protože je o nás na internetu tolik informací, které si může kdokoliv vygooglit, až budu hledat práci, nebo s někým randit. Našla jsem na internetu mikiny s různými nápisy jako “Žádné fotky” a “Dodržujte soukromí” a začala je nosit. Objednala jsem je i pro mou devítiletou sestru, které začalo mámino chování také vadit,” uvádí dívka.

Maminka prý argumentuje tím, že chce mít fotky na památku, na které se může zpětně koukat.  To však nevyhovuje dívce, která opakovaně mamince sdělila, že si nepřeje, aby se na internetu objevovaly detaily o jejím životě. To však evidentně maminka bloggerka nerespektuje. Dívka se na internetu setkala s obrovskou podporou uživatelů, kteří rozumí, jak frustrující musí být život s rodičem závislým na pořizování fotek.

 

Články - další články

Doporučujeme