Mladík přenechal místo v první třídě chudé stařence. Splnil jí celoživotní sen

23. prosince 2019·Články·Barbora Pisingerová

Foto: Leah Amy / Facebook

V čase před Vánoci si každý rád zavzpomíná na dobré skutky a příběhy s dobrým koncem, které během svého života zažil. Stejně zauvažovala také letuška společnosti Virgin Atlantic Airline Leah Amy. Na Facebooku se svěřila se dvěma pasažéry, kteří jsou bezkonkurenčně jejími nejoblíbenějšími. Jednalo se o zámožného muže a 88letou babičku. 

Letuška Leah Amy má svou práci ráda a vykonává ji už řadu let. Přestože už na palubě letadla zažila mnohé, jeden zážitek se jí do paměti vryl hlouběji, než jiné.

“Během stovek letů, na kterých jsem sloužila, jsem měla to potěšení starat se o fotbalisty, supermodelky nebo některé hollywoodské herce. Ráda bych vám ale řekla o cestujících, kteří byli moji úplně nejoblíbenější,” napsala 10. prosince na svůj Facebook. “Jack a Violet,” prozradila. Tito dva zcela odlišní lidé cestovali ve stejný den z New York City do Manchesteru ve Velké Británii.

“Jack a jeho rodina si na cestu domů z New Yorku koupili sedadla ve vyšší třídě. Když ale nastoupil, Jack prošel kolem Violet v turistické třídě a vyměnil si s ní sedadla,” vzpomíná Leah.

“Pak si sedl do řady přímo vedle toalet turistické třídy a ani jednou jedinkrát za celý let nic nepožadoval,” vypráví letuška. “Nechtěl žádnou pozornost, skutečně to udělal jen z dobroty svého srdce. Nikdo ho do toho netlačil.”

“Violet je 88 let a v minulosti pracovala jako zdravotní sestra jak ve Velké Británii, tak v Americe. Cestuje do New Yorku, aby navštívila svou dceru, ale kvůli operaci kolene teď nějaký čas nemohla. Vždycky snila o tom sedět v letadle vepředu, a Jack jí to splnil,” píše Leah.

“Měli jste vidět její obličej, když jsem ji uložila do její postele. Říkala, že jí to dcera neuvěří a chtěla ‘selfie’, aby jí to mohla dokázat, neměla ale telefon ani e-mailovou adresu. Tyhle fotografie budu zítra posílat poštou, věřili byste tomu?” popsala svůj krásný netradiční zážitek. Někdy stačí opravdu málo a člověk způsobí spoustu radosti.

Of the hundreds of flights I’ve operated, I’ve had the pleasure of looking after footballers, supermodels and some…

Zveřejnil(a) Leah Amy dne Úterý 10. prosince 2019

Články - další články

Doporučujeme