Na co všechno můžou být mazlíčci alergičtí? Dokonce i na vás

3. dubna 2018·Články·Lukáš Vaněk

Zdroj: Reprofoto (YouTube)

Že mohou být lidé alergičtí na domácí mazlíčky zejména na psy a kočky je běžná věc. Obráceně je to ale spíše výjimka. Po několika lékařských testech to však u svého štěněte zjistila majitelka z americké Floridy.

Majitelka Sabrina Sieck nemohla dlouhou dobu přijít na to, proč jejímu štěněti bylo vždy po společném mazlení špatně. Znepokojená žena vzala svou fenu Cruellu k veterináři a oblékla ji do celotělového oblečku, protože měla strach, aby něco nechytla.

Když však lékaři nezjistili u feny žádný problém, začalo to být majitelce divné. Proto se rozhodla na Cruelle udělat pár pokusů, aby zjistila, na co přesně je alergická. Z výsledku byla překvapená, protože zjistila, že fena je alergická na lidi.

Pro Sabrinu Sieck a Cruellu to však neznamená konec mazlení, protože fena dostává jednu pilulku denně, díky které nemá žádné příznaky. Ty se většinou projevovaly podrážděním kůže, které někdy vyvrcholily vypadáváním chlupů. “Byl to srdcervoucí cyklus,” uvedla Sieck pro server metro.co.uk.

Cruella poté podstoupila imunoterapii, která by mělo feně pomoci lépe tolerovat mazlení se svou majitelkou, aniž by měla opět podrážděnou kůži.

 

Články - další články

Doporučujeme