Oběma jim zničilo život křivé obvinění. Pak se poznali a našli lásku

9. ledna 2021·Články·Barbora Pisingerová

Partnery svedla dohromady křivá obvinění. Foto: Facebook / Hannah Arkwright

Láska někdy čeká na nečekaných místech. Na vlastní kůži se o tom přesvědčili Liam Allan (25) a Hannah Arkwright (23). Zatímco Liam se dva roky potýkal s nařčením ze znásilnění, Hannah přes rok bojovala s osočením z domácího násilí. Obě obvinění se nakonec prokázala jako falešná. Právě díky traumatické zkušenosti ale nakonec dvojice našla lásku, ze které později vzešla i společná dcera.

I když zrovna prožíváme nejhorší období našeho života, vyplácí se neztrácet naději. To pravé štěstí totiž může právě čekat za rohem. Vyprávět by o tom mohla dvojice mladých lidí z Velké Británie.

Liam Allan byl křivě obviněn ze znásilnění jednou ze svých bývalých milenek. Vyšetřování se táhlo přes dva roky a život mladého muže obrátilo vzhůru nohama. Liam byl v době obvinění studentem kriminalistiky, své vysněné práce u policie se ale kvůli incidentu musel vzdát.

Klíčové SMSky

Nakonec mu pomohly SMSky z telefonu údajné oběti. Ty původně vyšetřovatel nechtěl vůbec připustit mezi důkazní materiál – nespatřoval v nich nic důležitého. Nakonec to ale byly právě zprávy, co dokázalo Liamovu nevinu. Údajná oběť v nich totiž po Liamovi požadovala sex i v době po údajném znásilnění. S přáteli o něm hovořila vždy jen kladně a dokonce textovala o tom, že ji hra na znásilnění sexuálně vzrušuje.

Hannah Arkwright zase nařkl zhrzený expřítel z domácího násilí. Vyšetřování, které se táhlo přes rok, však nikdy nepřineslo žádné důkazy, které by jeho tvrzení podporovaly.

Všechno špatné je pro něco dobré

Hannah se s Liamem setkala na speciální akci v Cardiffu v březnu 2019. Když hovořil o své traumatické zkušenosti, okamžitě se do něj zamilovala. Právě podobná zkušenost nakonec dvojici svedla dohromady a od té doby jsou prý prakticky nerozluční. “Jsme příkladem toho, že každé zlo je pro něco dobré a v každé hrozné situaci se vyplatí hledat něco dobrého,” uvedl Liam pro deník The Sun.

Hannah od té doby vystudovala právnickou školu a oba partneři se nyní snaží pomáhat nespravedlivě obviněným. Společně také vychovávají osmiměsíční dceru Caru.

Články - další články

Doporučujeme