Žena využila k oplodnění anonymního dárce. O 12 let později se do sebe zamilovali

25. května 2019·Články·Barbora Pisingerová

Zdroj: Facebook

Příběh rodiny ze Seattlu zní jako z bláznivého filmu. Když si žena jménem Jessica Share koupila sperma ze spermabanky aby mohla počít dítě, ani ve snu by ji nenapadlo, že za 12 let onoho anonymního dárce potká a dvojice se do sebe zamiluje. 

Ačkoli ho napsal sám život, zní příběh americké rodiny v současnosti žijící v Seattlu jako z pera toho nejkreativnějšího scénáristy. Všechno přitom začalo úplně stejně, jako u mnoha jiných rodin. Na počátku stálo umělé oplodnění.

Žena jménem Jessica Share si se svou partnerkou přála mít dítě. Rozhodly se proto využít služeb anonymního dárce ze spermabanky a vybraly si muže, který se jim nejvíce zamlouval. Ve svém profilu uvedl, že má vlnité hnědé vlasy, je průměrně vysoký a průměrně těžký, má diplom z literatury, mezi jeho vášně patří hudba a psaní a živí se řízením taxíku. Ženy si okamžitě představily někoho, kdo se odmítl nechat zaměstnat v nudné kancelářské práci a místo toho celé dny poslouchá zajímavé historky svých zákazníků a věnuje se umění.

Protože Jessica pracovala na své diplomové práci a trávila hodně času doma, rozhodla se, že právě ona se pokusí otěhotnět. Po sedmi měsících snažení to skutečně vyšlo a v roce 2005 se narodila starší dcera. Protože se ženám “výsledek” opravdu zamlouval, rozhodly se později pro další miminko od stejného dárce. Druhou holčičku odnosila Jessičina partnerka.

O několik let později se však vztah rozpadl, žena zmizela a svou mladší dceru vzala s sebou. Zpřetrhala kontakty se zbytkem rodiny a nechala Jessicu s dcerou Alice naprosto zdrcené.

Alice se po čase začala zajímat o svůj původ a Jessice bylo líto, že děvče nezná vlastní rodinnou historii. Objednala proto tehdy jedenáctileté dívce k Vánocům komerční DNA test, který měl určit, odkud byli její předci. Společnost nabízí i odkaz na biologické příbuzné v databázi, pokud už si testy nechali udělat i oni.

“Výsledky přišly zpátky za osm týdnů. Klikla jsem na stránce na sekci DNA Příbuzní, bez toho, abych si myslela, že tam cokoliv najdu. Ale první věc, kterou jsem uviděla, bylo ‘Aaron Long: 50%. Otec. A hned za tím stálo ‘Bryce Gallo: 25%’. Nevlastní bratr,” popsala žena pro BBC. “Samozřejmě, věděla jsem, že by se to mohlo stát, ale nezdálo se mi to pravděpodobné,” vzpomíná žena.

Na světě ovšem žije poměrně velké množství mužů se jménem Aaron Long. Jessica proto nejprve pátrala na internetu a po určité době otce svých dětí skutečně objevila. Hudebník a spisovatel s magisterským titulem z literatury. Když na jedné sociální síti spatřila jeho fotky z dětských let, nemohlo být pochyb – ty samé grimasy znala od svých vlastních dcer.

Poté, co si ho trochu “proklepla”, rozhodla se mu napsat na stránce s DNA analýzami. “Ahoj Aarone, mám dvě dcery, které se s tebou shodují (moje bývalá má mou mladší dceru; není na stránce). Pokud máš zájem o výměnu rodinných fotografií atd., jsme k dispozici,” napsala Jessica.

Aaron souhlasil a zaslal ženě padesátistránkovou rodinnou historii o životě svém a svých příbuzných. Nevlastní bratr Bryce své nové sestře sdělil, že díky testovací stránce nalezl ještě sestru Madalyn přezdívanou Madi a čtyři další sourozence, což z Jessičiných dcer tvoří děti číslo 7 a 8. Všichni vyrostli na jiných místech a s jinými rodiči, mnozí jako jedináčci.

Aaron pozval své děti na velký večírek se všemi přáteli a příbuznými a sourozenci rychle zjistili, že mají mnoho společného. Ačkoli Alice přišla o mladší sestru, se kterou do dnešního dne není v kontaktu, sblížila se s nově objevenou rodinou a těšila se alespoň z jejich společnosti.

A hluboké přátelství nevznikalo jen mezi dětmi a Aaronem. Jessica se sice vztahu zprvu bránila, protože nechtěla složité rodinné vztahy ještě více zkomplikovat, nakonec ale s Aaronem jeden ve druhém nalezli lásku. Jessica, Alice i Madi se k muži nastěhovaly a všichni se nadále pravidelně stýkali i s dalšími dětmi a příbuznými.

Do třípatrového domu se nakonec nastěhovala i Aaronova stárnoucí maminka se svým kocourem a společně tak všichni vytvořili rodinu, která mnohým z nich do té doby chyběla.

“Těžko říct, jestli DNA sehrála roli v našem vztahu. Vím, že mě přitahuje ze stejných důvodů, které mi připadaly báječné, když jsem si před lety z katalogu vybírala dárce spermatu. Je ohleduplný, houževnatý a vzdělaný. Má dar na slova. Je empatický, zná spoustu příběhů o lidech a podivných věcech, které někdy dělají. Moc ho nezajímá, co od něj okolí očekává. Často hraje vlastní muziku,” vypočítala Jessica, co ji na Aaronovi okouzlilo.

“Kdo ví, kolik dalších Aaronových biologických dětí existuje – odhaduje, že by jich mohlo být až 67. Do domu se možná časem všichni nevejdou, ale mám pro ně sendviče a dveře jsou otevřené,”uzavřela žena.

Články - další články

Doporučujeme