Olga Matušková: Když byl Trump nezastavitelný, přišel virus. Mělo by se to nějak vysvětlit

25. listopadu 2020·Články·Barbora Pisingerová·Luboš Procházka

Olga Matušková. Foto: ČTK

Nedávné prezidentské volby v Americe bedlivě sledoval celý svět. Republikán Donald Trump (74) nakonec mandát neobhájil, pravost výsledků je ale na některých místech stále ještě ověřována. Zpěvačka a vdova po Waldemaru Matuškovi (†76) Olga Matušková Blechová (72) však naději stále neztrácí. Velká Trumpova obdivovatelka žijící na Floridě bude svého favorita podporovat do poslední chvíle. 

Česká zpěvačka a vdova po Waldemaru Matuškovi Olga Matušková Blechová již dlouhé roky žije na Floridě. V nedávných amerických prezidentských volbách opět hodila svůj hlas Donaldu Trumpovi a je stále jeho velkou obdivovatelkou.

Po vyhlášení výsledků, které vítězství připsaly Joe Bidenovi (78), zůstává trpělivá. “Já to ještě nenesu jako prohru, protože zatím byl Biden prohlášen budoucím prezidentem médii, ale není to ještě oficiálně potvrzené,” prohlásila po volbách.

Nemám strach, že by měl špatnou pověst

Podle Matuškové Blechové bylo prokázáno, že volili mrtví lidé nebo lidé, kteří už se z daného státu odstěhovali. Objevila se zkrátka celá řada nesrovnalostí. Podle zpěvačky tak naděje umírá poslední a ona zůstává optimistkou.

Trump si podle ní dokázal získat i řadu voličů z levicové strany politického spektra. “Nikdy v životě nevolilo tolik černochů a minorit republikánského prezidenta jako jeho, protože on pro ně za tři roky, přestože ho pronásledovali a chtěli sesadit, tak udělal tak obrovské věci právě pro tyhle skupiny lidí, že ho volili v absolutně rekordních číslech. Já nemám strach, že by měl špatnou pověst,” nechala se slyšet.

V případě, že by však opět vyhrál, by podle Blechové hrozily nepokoje způsobené jeho odpůrci. “Všechny ty nepokoje, co tady byly, tak to byli ultralevicoví. Antifa, teroristické organizace jako Black lives matter, která je původně založená jako marxistická organizace. Ty rozbíjeli všechno. Všechny ty nepokoje byly hlavně v demokraticky vedených státech, kde to ještě podporovali, nechávali je rozbíjet a omlouvali to,” popsala Češka dlouhodobě žijící na Floridě.

Demokraté Trumpa nikdy neuznali

“Nemám strach, že kdyby bylo právoplatně uzavřeno, že prezident Trump prohrál, že my, pravicoví lidé, budeme něco ničit, bořit, střílet do nevinných lidí, jako to dělali ty ultralevicoví. Svrhávali historické sochy, no prostě něco neúnosného. Tak toho se neobávám, že něco takového bude. V opačném případě asi bude, kdyby prezidenta Trumpa tam usadili znovu,” zamyslela se.

Matuškovou rovněž velmi nepříjemně překvapilo, jak se média zhostila informování o probíhající volbě. Bidena podle zpěvačky prohlásili novináři prezidentem poněkud předčasně. “Řeknu vám, že to bylo šokující. Ale demokraté nikdy neuznali, že je právoplatným prezidentem. 4 roky se ho snažili usvědčit z nějakých nepravostí, což se jim nikdy nepodařilo. Ačkoli na to měli ty nejlepší lidi, ty nejlepší  sekerníky, které mohli sehnat, tak v jeho životě nenašli nic, čím by ho mohli usvědčit, aby nemohl být prezidentem spojených států,” okomentovala.

Vazby na Čínu

Vdova po Waldemaru Matuškovi je přesvědčena, že Bidenovo vítězství má prazvláštní pozadí. Právě Biden má podle české zpěvačky výrazně finanční vazby na Čínu. Fakt, že se nový virus do USA dostal právě odsud, tak podle ní nemůže být náhoda.“Když Trump vzhledem k tomu viru zarazil lety z Číny, tak se proti tomu Biden postavil, že je to rasista. Já to tady absolutně nepoznávám,” posteskla si Matušková.

A zvláštní je podle vdovy i načasování. “Když už byl Trump nezastavitelný, tak zčista jasna tady přistál virus. Mělo by se to nějak vysvětlit,”myslí si Trumpova věrná podporovatelka.

Foto: ČTK, archiv Frekvence 1

Články - další články

Doporučujeme