Opuštěné koťátko málem zemřelo. Nakonec získalo hned dvě adoptivní mámy

15. července 2019·Články·Barbora Pisingerová

Zdroj: Jamie Myers

Ačkoli někdy osud nebývá zrovna přívětivý, množství příběhů ukazuje, že naděje umírá jako poslední. Když přišla kočička Nala na svět, její šance nebyly nijak příznivé. Její matka ji opustila a ona by sama na ulici brzy zemřela. Naštěstí však všechno dobře dopadlo a ona získala hned dvě náhradní maminky.

Malou Nalu našli opuštěnou na ulici ve městě Spokane v americkém Washingtonu, když jí ještě nebyl ani týden. Dobrosrdečný nálezce ji okamžitě převezl do záchranné stanice, kde se ihned pustili do hledání náhradní maminky. Pečovatelé dobře věděli, že nejlepší šanci na přežití má kotě u kočky, která nedávno porodila vlastní vrh a Nalu by přijala mezi své.

Naštěstí se právě takovou rodinku podařilo najít. Žena jménem Jamie Myers měla právě v dočasné péči kočičí maminku, která o několik svých koťat přišla. Zdálo se, že Nala by u ní mohla nalézt potřebnou péči. Koťátko proto ke kočce přivezli a naděje se naplnily. Nala se bez problémů přisála a kočičí máma o adoptovanou dceru začala pečovat jako o vlastní, ačkoli byla zhruba o týden mladší, než její noví sourozenci.

Pak ale přišel další problém. Kočičí máma a její koťátka byli připraveni k adopci, Nala však stále ještě nebyla dost stará na to, aby mohla jít sama do svého nového domova.

Naštěstí prozřetelnost znovu zasáhla ve prospěch malé bojovnice. Myers přijala do dočasné péče fenku Izzy, která měla nedávno štěňata. Ačkoli měla dost práce s kojením vlastních ratolestí, neváhala psí máma přijmout i tu kočičí a začlenila Nalu do svého vrhu jako další štěně.

“Kotě nemohlo přejít místnost bez toho, aniž  by Izzy nevstala od krmení a nešla ji nahánět,” popsala Myers serveru The Dodo. “Snažila se nám říct, že tohle malé stvoření patří do její rodiny,” vzpomínala chovatelka.

Myers proto umístila Nalu k Izzy do pelíšku a sledovala, jak se k sobě dvojice bude chovat. “Jakmile jsme dali Nalu k jejím miminkům, byla klidná a šťastná a všechno bylo v jejím světě zase v pořádku,” vyprávěla žena. “A Nala měla najednou spoustu teplých tělíček, ke kterým se mohla přitulit, a novou chlupatou maminku, která se o ni starala. Skvěle do své nové adoptivní rodiny zapadla,” svěřila se Myers.

Když Nala povyrostla a odešla do svého nového domova, Izzy byla z jejího odchodu smutná. Naštěstí však Myers přišla do cesty další dvě malá, zoufalá koťátka, která potřebovala trochu lásky. “Teď má Izzy další dvě koťátka, která miluje,” uzavřela chovatelka šťastný příběh.

 

Články - další články

Doporučujeme