Používáte aplikaci WhatsApp? Dávejte pozor na podvodnou zprávu, vytahuje z lidí peníze

9. června 2017·Články·Redakce

shutterstock

Používáte ve vaší denní komunikaci s přáteli nebo blízkými aplikaci WhatsApp? Mějte se nyní na pozoru, vinou podvodných zpráv můžete přijít o své finance.

Při virtuálním pohybu na internetových stránkách je třeba mít se vždy a pozoru. Zvlášť tehdy, když jde o různé nabídky a podvodné zprávy. Jedna taková právě nyní přichází mnoha uživatelům aplikace, díky které si můžete bezplatně psát s kýmkoliv, kdo má tuto aplikaci také aktivní.

Jak poznám podvodnou zprávu?

Oznámení vypadá tak, jako by bylo od samotné aplikace WhatsApp a dočtete se v něm, že vypršelo předplatné. Poté odkazuje na link, přes který si zaplatíte užívání aplikace  “doživotně”. Paradox je, že se nachytalo již spousta lidí i přesto, že je WhatsApp odjakživa ZADARMO.

Už jednou se objevil podobný pokus, kdy se pomocí upozornění, ve kterém byla informace o zpoplatnění služby od 1.ledna 2017, chtěl neznámý chytrálek obohatit. Pokud takovou nebo podobnou zprávu dostanete, nedělejte nic z toho, co se v ní píše, vymažte ji a pokud je to možné, odesílatele blokujte. Nedbejte hrozeb, že se váš účet zablokuje nebo že se aplikace vymaže. Jde jen o výhrůžku. Stejně tak ignorujte i informace o odměně, která vás za provedení či další rozeslání mezi vaše přátele čeká. I to je pouze psychologický tah.

 

Články - další články

Doporučujeme