Přírodní zázrak pro vaše trávení. Potravina, po které vám už nebude těžko

8. září 2017·Články·Redakce

shutterstock

Máte po jídle pocit, jako byste snědli balvan? Často nás nepříjemné nafukování natolik trápí, že se vinou strachu z něj svým oblíbeným pochutinám vyhýbáme. Je to nepříjemný jev, který nám zkazí požitek z jídla a často i celý den. Existuje však potravina, po které bříško splaskne!

Věděli jste, že zázrak, po kterém se našemu trávení uleví, máme na dosah? Posiluje navíc imunitní systém, působí jako účinný přírodní detox a aktivuje metabolismus, navíc obsahuje chemikálie, které bojují proti zánětu. Řeč je o zázvoru.

Zázvor vytváří v žaludku a střevech takové prostředí, které řeší různé typy potíží – nevolnost, zácpu, nepravidelné vyprazdňování, pomáhá také v těhotenství či při léčbě rakoviny. Snižuje účinně napětí v zažívacím traktu – a tím nejvíce prospívá při pocitu nafouklého bříška.

Není nutné konzumovat ho ve velkém množství, čeho je moc, toho je příliš. Udělejte si čas z čerstvého zázvoru, nastrouhejte si ho do pomazánky, přidejte do smetanové omáčky, když například plánujete k obědu maso na kari nebo si udělejte lahodnou polévku. Receptů a návodů je spousta, využijte sílu tohoto přírodního léku, jak je vám libo. Byla by škoda přírodní pomoc míjet a sahat po chemii v případech, kdy si vystačíme s voňavým zázvorem. Samozřejmě je nutné zjistit, zda na něj nejsme alergičtí a jestli nám vůbec chutná. Pokud ano, pak je výbornou variantou také zázvorová limonáda!

Články - další články

Doporučujeme