Romantika jako z hororu? Lidi na internetu rozděluje svatba inspirovaná Příběhem služebnice

9. října 2019·Články·Barbora Pisingerová

Zdroj: Facebook/Van Daele and Russell

Když přijde na to, co je romantické, každý pár má jistě svoji vlastní představu. Novomanželé Kendra a Torsten z USA ale vyrazili řadě lidem dech, když své svatební snímky pojali opravdu netradičně. Jako fanoušci známého seriálu Příběh služebnice se totiž nechali romanticky nafotit u zdi, na které se v dystopické sérii věší lidé.

Novomanželé Kendra a Torsten z města Cambridge v americkém státě Massachusetts způsobily svými svatebními fotografiemi nezvyklý poprask. Oba jsou totiž fanoušky dystopického seriálu Příběh služebnice a protože žijí ve městě, kde se značná část díla natáčí, rozhodli se zakomponovat některé lokace i do svých svatebních snímků.

Na sociálních sítích dvojice fotografů Van Daele & Russell se poté objevil obrázek, který se brzy stal virálním. Šťastná dvojice s na něm líbá před betonovou zdí, na kterou se v seriálu věší hříšníci a odpůrci režimu. Společnost jim přitom dělá zástup žen oděný v typických uniformách, které jsou v příběhu podle knihy spisovatelky Margaret Atwood nuceny rodit děti společensky vysoce postaveným manželským párům.

Podle některých lidí je podobné téma pro romantické fotografie při nejmenším kontroverzní. V příběhu není nouze o nucené sňatky či znásilňování a ženy jsou tak nízce postavené, že mají zákonem zakázáno i číst.

Svatební fotografové Shawn Van Daele a Clint Russell však údajně přesně takovouhle reakci chtěli. Poprask kolem obrázku je podle nich možností, jak se všichni můžeme zamyslet nad svou vlastní úlohou v potlačování práv žen.

Články - další články

Doporučujeme