Servírka potají změnila objednávku těhotné zákaznice. Lidé se nemohou shodnout, zda udělala dobře

29. července 2019·Články·Barbora Pisingerová

Ilustrační foto

Číšnice se dostala do ošklivých problémů poté, co vzala věci do vlastních rukou a potají změnila objednávku jedné těhotné zákaznice. Vysloužila si za to seřvání šéfem a hrozící propuštění pro diskriminaci. Žena se poté obrátila na internet a chtěla vědět, na čí straně lidé jsou. Ti se však nemohou shodnout.

Na internetovém fóru Reddit se běžně objevují příspěvky, ve kterých se lidé ptají na názor či radu kohokoli, kdo je zrovna ochotný je vyslechnout. Jednou z nich se stala číšnice, která svým příběhem strhla doslova lavinu reakcí. Žena chtěla vědět, zda je ve své historce skutečně za padoucha, jak se jí snaží namluvit šéf i okolí, nebo zda jednala správně, jak byla nejprve sama přesvědčená.

Žena popsala jeden ze svých pracovních dní, který šel nejprve jako všechny ostatní. Do podniku, kde pracovala, přišla skupinka žen a chtěly si užít dámskou jízdu s koktejly. Servírka však zaslechla, jak jedna z nich říká, že je “ve čtrnáctém týdnu” a rozhodla se učinit razantní krok.

Potají změnila její objednávku a barmanovi řekla, aby udělal její koktejl nealkoholický. Žena si ničeho nevšimla a když se její kamarádky po pár drincích začaly přiopíjet, pod vlivem placebo účinku se chovala, jako kdyby byla opilá také. Servírka si oddechla, že nich nepoznala, a doufala, že všechno projde hladce.

Pak ovšem přišlo placení a zákaznice si přály platit každá zvlášť. Přemístily se proto ke kase, kde každá diktovala, co chce zaplatit. A taky nastal problém. Na účtence totiž byly koktejly jedné z nich vedené jako nealkoholické. Když se zeptala, co to má znamenat, servírka nezapírala a všechno jí řekla.

Zákaznice zprávu nepřijala vůbec dobře. Silně se rozčílila, na číšnici křičela a přála si mluvit s jejím nadřízeným. Ten celou situaci podle hesla “náš zákazník, náš pán” viděl podobně a zaměstnankyně si vysloužila pořádný průšvih. Dokonce jí prý hrozí propuštění kvůli diskriminaci.

Když se však žena na internetu zeptala, zda jsou lidé na straně oklamané zákaznice, nebo zasahující servírky, dočkala se velmi rozporuplných reakcí. Zatímco někteří uvedli, že to myslela zjevně dobře a že by těhotné ženě sami také nenalili, jiní však ženu ostře zkritizovali.

“To se ti nepovedlo, protože nemáš žádný důkaz, že byla těhotná. Změnila jsi její drink bez toho, aniž bys ji informovala a udělala jsi velké rozhodnutí bez toho, abys ho probrala se svým nadřízeným,” napsal například jeden komentující.

“Nemůžeš nutit své osobní zásady jiným lidem,” myslí si další. “Jako těhotná žena můžu říct, že svět má názor na všechno, co udělám. Servírka nemá žádné právo předpokládat, že vědí věci lépe, než ta žena sama,” neodpustila si jiná komentující.

“Mohla být ve čtrnáctém týdnu nové diety nebo cvičebního programu. Neposkytla jsi žádné další info, proč jsi předpokládala, že je těhotná,” poukázal zase další člověk na to, že mohlo klidně jít o nepříjemné nedorozumění.

Články - další články

Doporučujeme