To se jen tak nevidí! Kolemjdoucí pomohli policii dopadnout ozbrojeného muže ujíždějícího na kole

19. června 2019·Články·Lukáš Vaněk

Zdroj: twitter.com/wcgwvids

Odvážní občané velšského města Cardiff společně dopadli nebezpečného pachatele prchajícího na kole před zákonem. Muž měl navíc u sebe velký nůž. Incident se podařilo zachytit na bezpečnostní kameru.

Centrem Cardiffu, hlavního města Walesu, se na kole proháněl dvacetiletý mladík, který ujížděl před policií. Teprve až jeden z kolemjdoucích si všiml, že mladík je pronásledován policií, a tak se rozhodl zakročit.

Když cyklista projížděl křižovatkou, muž vyběhl z chodníku a vyrazil proti ujíždějícímu mladíkovi, kterého odstrčil z kola. Pachatel spadl na vozovku, ale rychle se vzpamatoval, načež chtěl opět nasednout na kolo a ujet. Jenže v tom mu zabránili další dva občané, kteří se postarali, aby se ke kolu nedostal.

Mladík se dal proto na útěk, ale vzápětí mu do cesty vběhl další kolemjdoucí, který incidentu přihlížel, a opět jej poslal k zemi. Za okamžik na místo dorazil policejní vůz, který pachatele pronásledoval. Je otázkou, jak dlouho by mladík před policií ještě ujížděl, kdyby nezasáhli kolemjdoucí, ale je pravdou, že policii svým odvážným chováním ulehčili práci.

 

Články - další články

Doporučujeme