Tvar obočí prozradí hodně o charakteru osobnosti. Jaký typ je ten váš?

13. května 2017·Články·Redakce

shutterstock

V dnešní době je moderní upravovat obočí podle posledních trendů - a ty se velmi často mění. Zatímco dříve ženy bez pinzety nedaly ani ránu, dnes je v módě nechávat ji spíše v koupelnové poličce. Hit širšího obočí, které se nemusí nijak zvlášť dokreslovat, trvá. Přirozený tvar tohoto výrazného rysu obličeje o nás všech ale hodně prozradí. Věděli jste to?

Pokud si obočí necháváte růst svou přirozenou cestou a nijak zvlášť do něj nezasahujete, pak nepodléháte módním trendům, málokdy se chováte hystericky a rádi se obklopujete klidnými lidmi.

Široké obočí značí silnou osobnost, která se snadno vyrovnává s konflikty. Nastavíte si cíl a za každou se snažíte o jeho dosažení.

Tenké obočí znamená naopak strach z konfliktních situací. Vyhýbáte se jim, jste klidní, máte rádi pohodovou atmosféru doma i na pracovišti a ostatní vás považují za vrbu.

Čím delší obočí, tím vyšší úroveň zvládání stresu. Jen tak něco vás nerozhodí, jste společensky založeni a vaše zájmy jsou velmi aktivní. Jakmile jste chvíli v klidu, máte pocit, že mrháte časem.

Krátké obočí je znakem detailistů – jste puntičkáři v tom dobrém slova smyslu, poctivě plníte svěřenou pracovní činnosti a nemáte rádi ty, kteří si na svůj život stěžují.

Čím ostřejší tvar obočí, tím dynamičtější osobnost. Jste dobří v analyzování situací a netrvá vám dlouho se rozhodnout.

Máte nízko posazené obočí? Vaše vztahy jsou založené na pevných základech, jsou dlouhodobé a lidé vám důvěřují.

Rovné obočí znamená racionální typ přemýšlení. Nedělá vám problém mluvit o tématech, která ostatní z konverzace vynechávají.

Nejistou povahu prozrazuje velmi vzácný druh obočí, které není téměř viditelné. Tento typ je typický pro ty, kteří mají pochybnosti o vlastních schopnostech.

Články - další články

Doporučujeme