Vatové tyčinky jsou malý zázrak! Víte, na co všechno je můžete použít?

22. března 2017·Články·Redakce

Vatové tyčinky do uší jsou malý zázrak - víte, na co všechno je můžete potřebovat? Nehty, klávesnice nebo oční linka? Jsou to opravdoví domácí pomocníci.

1. Make-up

Potřebuje se zbavit otisků od řasenky? Potřebujete si upravit okraje rtěnky? Pomůže vám vatová tyčinka. Pokud potřebujete opravit oční linku, namočte předtím tyčinku do odličovací vody  – některé linky totiž rychle zaschnou. Na každý pád jsou tyto pomocníci při líčení neocenitelní!

2. Oslnivé mrkání

Jednoduchý způsob, jak nanést lepidlo na umělé řasy, je rozetřít ho pomocí vatového tyčinky po hraně řas. Zároveň ho naneste i na oční víčko. Pak už řasy jen nalepte, píše web Experthometips.

3. Špína v klávesnici

Známe to všichni. Drobné nečistoty, drobečky, sem tam zapadlý kmín od svačiny? Ano, i to je možné. Mezi kostičky písmenek se ale máloco dostane tak precizně, abychom mohli klávesnici dobře vyčistit. Naštěstí pomůže vatová tyčinka – a kam se nedostane ubrousek, tam zaúřaduje ona. A vyčistí perfetkně i malé škvírky mezi písmenky.

4. Maminky vědí

Tyčinky do uší se dnes běžně používají také při čištění pupíku u nejmenších, vytírání koutků očí či k čištění prostorů mezi prstíky na nožičkách.

5. Bezchybné nehty

Pokaždé si lakem – třeba jen trošku – ušpiníte i kůžičku kolem nehtu? Namočte tyčinku do odlakovače a místa, kde jste nechtěně přetáhli, jednoduše přetřete. Tento rychlý pomocník vás přebytečného laku zbaví ve vteřině.

6. Na šperky

Vatové tyčinky jsou šikovné, když potřebujete vyčistit své šperky. Dostanou se i do záhybů, a tak v kombinaci se správným přípravkem ušetříte za zlatníka.

7. Na brýle

Pokud zrovna nemáte u sebe speciální hadřík na čištění brýlí, vatová tyčinka vás opět zachrání.

Články - další články

Doporučujeme