VIDEO: Pamatujete na videoklip, který Linkin Park natočili v Praze?

21. července 2017·Články·Redakce

YouTube

Už mě unavuje být tím, čím chcete, abych byl. Nevidíte, že mě dusíte? Jak symbolicky zní text k videoklipu písně Numb, který se natáčel v Praze, v kontextu tragické smrti Chestera Benningtona.

Nádherné záběry na hlavní město České republiky, natáčení na Karlově mostě, příběh mladé ženy, která se cítí outsiderem a hvězdné příčky v hitparádách – nejúspěšnější píseň americké rockové skupiny Linkin Park, která právě prožívá obrovský smutek. Jako by příběh o studentce z klipu byl parafrází na život zesnulého muzikanta.

Briana Evigan je dospívající dívkou, která tráví čas spíše o samotě se svým skicákem. Posměch spolužáků a nepochopení, pocit, že ji nikdo nerozumí a neposlouchá dovedl mladou ženu až k sebeubližování. Řezné rány ve tvaru písmen NUMB, tedy otupělý. Příběh se protíná s realitou v závěru klipu, kde dívka vběhne do prázdného kostela, kde skupina hraje.

V době natáčení klipu trpěl Chester Bennington velkými bolestmi břicha a zad, takže do Prahy nepřijel, v Los Angeles pak museli filmaři podobné prostory upravovat, aby vše působilo věrohodně. Tento hudební počin se řadí k nejlepším videoklipům všech dob.

Články - další články

Doporučujeme