VIDEO: Zazvonil zvonec a chemoterapii je konec! Prvňáček slavil speciální okamžik

15. března 2017·Články·Redakce

YouTube

Málokdo z dospělých si zachová dětskou schopnost radovat se bez zábran a bez předsudků. Štěstí v podání malého chlapce, který na klinice právě ukončil chemoterapii, je neskutečně nakažlivé!

Malý Jimmy je prvňáček, který od svých čtyř let tráví život po nemocnicích. Lékaři při jeho prvních nálezech zkonstatovali, že jde o neoperovatelný nádor na mozku. Malý hrdina má za sebou nyní čtyři kola chemoterapie v nemocnici v Pittsburghu. Snahou lékařů je nádor alespoň zmenšit, což se povedlo za rekordní čas!

Nyní nastala v jeho léčbě pauza – od všech léků i procedur! Radost malého pacienta a jeho rodiny neznala mezí. Na chodbě nemocnice k dispozici zvon, který se v rukou pacientů rozezní pokaždé, když je zákeřná nemoc na ústupu, když se významně změní léčebná prognóza, nebo tehdy, když chce pacient vyjádřit své emoce. V případě Jimmyho se pozitivní výsledky dostavily o sedm let dříve, než byl původní odhad! A to byl důvod si pořádně zazvonit.

“Jimmy dokončil celoroční léčbu pomocí chemoterapie a zazvonil si v přítomnosti své rodiny a zaměstnanců kliniky na nás zvon! Při tomto zvuku prožívají všichni společně s pacientem aktuální emoci. Ať už strach, beznaděj, zoufalství, ale i radost, spokojenost, štěstí a úlevu,” uvedla nemocnice v Pittsburghu na svém facebookovém profilu.

Články - další články

Doporučujeme