12 filmů, které byste v roce 2017 rozhodně měli vidět! Máme něco pro každého

2. ledna 2017·Zábava·Redakce

FOTO: Reprofoto YouTube / Masaryk / Jackie / Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta

Nový rok přináší ojedinělý filmový pohled do života Jackie Kennedyové, objasňuje profesní cestu zakladatele sítě McDonald’s a těšit se můžete i na novou Hřebejkovu trilogii Zahradnictví.

#1 Masaryk

V letech, které předcházely druhé světové válce, se odehrává česko-slovenský koprodukční film Masaryk režiséra Julia Ševčíka. Do role diplomata a politika Jana Masaryka obsadil Karla Rodena, prezidenta Edvarda Beneše ztvárnil Oldřich Kaiser.

Premiéra: 9.března

#2 Spojenci

Brad Pitt se jako spojenecký špion zamiluje do přitažlivé odbojářky Marion Cottilard, která je pro něj zpočátku pouze zdrojem velmi cenných informací. Válečné drama odehrávající se v marocké Casablance s nečekaným zvratem, kdy se z milované ženy vyklube agentka, kterou je nutné zlikvidovat.

Premiéra: 26.ledna

#3 Zakladatel

V biografickém snímku, jehož hlavním hrdinou je Ray Kroce (Michael Keaton), dostanete odpověď na to, jak vznikl dnes už legendární fastfood s 35 tisíci pobočkami po celém světě – McDonald’s. Nezkušený mladý muž dostává objednávku na mixéry od bratrů McDonaldových a  tím započne jeho profesní dráha, na jejímž konci je Ray úspěšným obchodníkem s celosvětovým řetězcem. Zajímavostí je, že manželé Krocovi pochází z Plzeňska a odtud emigrovali do USA.

Premiéra: 26.ledna

#4 Trainspotting 2

Kdo by neznal skotskou heroinovou partu v čele s Markem Rentonem (Ewan McGregor)! Po dvaceti letech se potkáváme se Spudem (Ewen Bremner), Sickem Boyem (Johnny Lee Miller) a Begbiem (Robert Carlyle), který se zrovna vrací z vězení.

Premiéra: 2.února

#5 Jackie

Jak prožívala manželka amerického prezidenta Johna Fitzgeralda Kennedyho první dny bezprostředně po jeho vraždě v Dallasu v roce 1963? První dáma, která se snaží vyrovnat se ztrátou svého muže a postarat se přitom o důstojný historický odkaz svého manžela. Natalie Portman v nelehké roli ženy, která byla včera manželkou a dnes je vdovou. Mladšího prezidentova bratra Bobbyho ztvárnil Peter Sarsgaard.

Premiéra: 16.února

#6 Zahradnictví

Jan Hřebejk přináší na plátno trilogii Zahradnictví, která je v časové ose příběhu umístěna před jeho evergreen Pelíšky. V Zahradnictví se setkáváme se třemi dějovými liniemi – s rodinou leteckého radiotelegrafisty, majitele kadeřnictví a provozovatele zahradnictví. V průběhu dvaceti let se tedy z prvního dílu Rodinný přítel z období protektorátu dostáváme přes díl Dezertér do poválečných let, abychom finále prožili v atmosféře let padesátých s dílem Nápadník. V hlavních rolích Aňa Geislerová, Ondřej Sokol a Jiří Macháček.

Premiéra: 27. dubna (1. díl), 28. září (2. díl) a 16. listopadu (3. díl).

#7 Vetřelec: Covenant

Po 37 letech přichází Ridley Scott s novou verzí Vetřelce a podle novinářů, kteří se zúčastnili 15minutové recenze, jde o “děsivý a nechutný film” – to je konec konců i první dojem z plakátu snímku.

Premiéra: 18.května

#8 Star Wars: Episode VIII

Ještě jeden úspěšný film žánru scifi hlásí návrat! V titulních rolích osmé epizody se představí Daisy Ridley, Adam Driver, Carrie Fisher nebo Mark Hamill.

Premiéra: 14. prosince

#9 Po strništi bos

Dětství herce a scenáristy Zdeňka Svěráka je námětem filmu, který se dějové vrací k Obecné škole. Jsme na samotném začátku, kdy tatínek malého Edy odmítne příslušnost okupantům Protektorátu Čechy a Morava a rodina se musí vystěhovat z Prahy na venkov. Režie snímku se ujal syn Zdeňka Svěráka – Jan.

Premiéra: 17.srpna

#10 Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta

Aby těch návratů nebylo málo, je tu páté pokračování pirátské série s Jackem Sparrowem (Johny Depp) a Willem Turnerem (Orlando Bloom). Společně tentokrát bojují s novým záporákem – pirátem Salazarem (Javier Bardem). Účast na pokračování opět odmítla Keira Knightley alias Elisabeth Swann. V roce 2018 se příznivci můžou těšit na šestý díl!

Premiéra: 25.května

#11 Temná věž

V adaptaci stejnojmenné sedmidílné fantasy série knih “krále hororu” Stephena Kinga putuje známý pistolník Roland Deschai z Gileadu k Temné věži, aby zamezil zničení Středosvěta. Po úvodním snímku bude následovat první seriálová řada, poté uvidíme druhý celovečerní film, další část seriálu a nakonec poslední film.

Premiéra: 27. července

#12 S láskou Vincent

Kdo by neznal umělce, který si sám uřízl kus ucha. Střípky ze života Vincenta Van Gogha realizovali polští a britští filmaři. Snímek je atypicky vytvořený z animací umělcových obrazů, kterých bylo použito kolem osmdesáti.

Premiéra: 6.července

Autor: Nikola Hrkľová

Zábava - další články

Doporučujeme