Žlutá rodinka baví i po 35 letech. Kdo ze slavných osobností se u Simpsonových ukázal?

26. dubna 2022·Zábava·Barbora Turková

Seriál Simpsonovi (Zdroj: Profimedia)

Reality show, talentové nebo vědomostní soutěže nebo kriminální seriál. Všechny tyto žánry si diváci v posledních letech oblíbili. Ale je tu stálice, kterou všichni pořád milují. Seriál Simpsonovi je na obrazovkách už 35 let.

Animovaní Simpsonovi se na obrazovkách objevili poprvé 19. dubna 1987 a bylo to ve dvouminutové skeči v Show Tracey Ullman. Vypadali tam naštěstí úplně jinak, než je známe dnes. Série pěti desítek krátkých epizod se žlutou rodinkou v dnes zapomenutém televizním pořadu, které vysílala televize Fox, to ale jen začalo.

Týden před Vánoci 1989 se pak v éteru objevil první dvacetiminutový díl Simpsonových, pravidelné vysílání začalo o měsíc později. Nicméně Homer, Marge, Bart, Líza a Maggie vypadal jinak, než dnes. O míře změn se mohli diváci přesvědčit v jednom z halloweenských speciálů. I po třiceti pěti letech patří žlutá partička k tomu nejlepšímu, co televize nabízí.

View this post on Instagram

A post shared by The Simpsons (@thesimpsons)

Premiérové díly se vysílají v neděli od osmi hodin večer a za oceánem běží už třiatřicátá série. Kreslení hrdinové, kterým dal život Matt Groening jsou nejdéle vysílaným animovaným programem v historii. Ze Simpsonových se stal fenomén po celém světě a legraci si umí udělat téměř ze všeho – politiky, školství i náboženství. Odborníci se ale shodují na tom, že jsou vlastně normální rodinkou, kde jeden bez druhého nedají ránu. Na svém kontě mají řadu ocenění a patří k nejúspěšnějším pořadům televize Fox.

V seriálu se kromě žluté rodinky objevila i celá řada známých osobností. Třeba Red Hot Chili Pappers, Elton John, Daniel Radcliffe, Ed Sheeran, Wayne Gretzky nebo česká zpěvačka Markéta Irglová. Stvořitel Simpsonů oceňuje i český dabing, který patří k těm nejpovedenějším. Přispívá k tomu Jiří Lábus jako Marge nebo Martin Dejdar jako Bart. Homera nejprve daboval Vlastimil Bedrna, kterého vystřídal Vlastimil Zavřel. Lízu po smrti Heleny Štáchové převzala Ivana Korolová.

Co na to Jan Kraus? 

Zábava - další články

Doporučujeme