Bořek Slezáček září v Devadesátkách. Podoba zjizveného mafiána trvala hodiny, ale dopadla perfektně

29. ledna 2022·Zábava·Barbora Turková

Bořek Slezáček (Zdroj: se souhlasem České televize)

Seriál Devadesátky se těší obrovské popularitě. Každou neděli si Českou televizi zapnou tisíce diváků. Některé postavy se mění, některé odejdou, ale jiné se zase objeví nově. To je případ i Bořka Slezáčka, který hraje arménského mafiána Alexeje. Opět se jedná o geniální proměnu. Informaci přinesl server Super.cz.

Divákům se v seriálu Devadesátky líbí nejen skvělé herecké obsazení, ale i perfektní výkon maskérů a kostymérů. Proměnou pod rukama uměleckého maskéra Martina Větrovce prošel i Bořek Slezáček, který se od třetího dílu objevuje jako arménský mafián Alexej. Ten má několik jizev a je na jedno oko slepý.

Objednala se proto čočka, která slepé oko imituje. Nad oko a pod oko se ještě umístila předem vymodelovaná jizva. Zranění představuje říznutí, ale není blíže specifikované, jak o oko přišel. Spíše jde o další prvek dotvářející Alexejovu image, stejně jako jsou třeba typické gangsterské brýle,“ popsal zrod postavy Větrovec. O tom, jak bude jeho postava vypadat a působit, s hercem dlouho diskutoval.

Pro radost obou, měli hodně podobnou představu. Před samotným natáčením probíhala dlouhá příprava, protože první zkoušky se konaly už několik měsíců před natáčením. „Dělat tu jizvu a oko, to zabralo vždycky dost času, už nevím přesně, ale dvě hodiny jsem před každým natáčením v maskérně strávil určitě. Ale jak jsem říkal, výsledek byl přesně takový, jaký jsem si představoval já, Martin i režisér. Skvělá práce,“ uvedl Slezáček.

Zábava - další články

Doporučujeme