Čechomor to pěkně rozjel v Radiokempu Frekvence 1 na Orlíku

23. srpna 2021·Zábava·Iva Pavlousková

foto: Frekvence 1

O prázdninách vyráží Frekvence 1 každou středu za posluchači po českých a moravských kempech. Radiokempy Frekvence 1 vždy začínají ve 14 hodin a vrcholí v 19 hodin koncertem hudebního hosta. Minulou středu posádka Frekvence 1 vyrazila do autokempu Velký Vír na břehu Orlické přehrady a tentokrát s sebou přivezla jako hudebního hosta skupinu Čechomor. Během celého odpoledne panovala v kempu velmi dobrá nálada.

Na předposledním letošním Radiokempu Frekvence 1 na Orlíku vystoupili akusticky Čechomor. Když kapela zjistila, kam že to jedehrát, tak její František Černý v rozhovoru pro Frekvenci 1 zavtipkoval, že doufá, že nakonec neskončí s ostatními v sudech na dně přehrady, že v sudech má skončit dobré víno. Pro kapelu nebylo hraní v kempu žádnou novinkou. „My jsme jednou hráli v takovým kempu, ale hráli jsme tam ráno v pět hodin, kdy si ti návštěvníci dávali snídani a chodili si čistit zuby a my jsme jim k tomu hráli. Bylo to fakt zajímavý,” zavzpomínal Karel Holas. Zároveň si postěžoval, že si ho v kempu spletli s údržbářem. Během vystoupení zahráli Čechomor největší hity jako Gorale, Včelín, Mezi horami, Hruška, Místečko a Pijácká. Největší úspěch sklidili se songem Gorale, který nejvíce rozezpíval a rozeskákal publikum. Na závěr si kapela udělala společnou fotku se všemi účastníky koncertu, krátce před tím se ještě stihla podepsat na modrou kytaru Frekvence 1.

Veškeré dění z Radiokempu včetně finálního koncertu přenášela Frekvence 1 živě do vysílání. Návštěvníci kempu měli navíc možnost pozorovat při práci oblíbené moderátory Lubku Ponížilovou, Míru Michálka a Robina Sobka, jež mohou slyšet každý den na Frekvenci 1.

S létem a letošními Radiokempy se Frekvence 1 rozloučí již tuto středu 25. srpna společně s kapelou Žlutý pes na Přírodním koupilišti Osek. Frontman kapely Ondřej Hejma za kapelu prozrazuje: „Na Radiokempy Frekvence 1 se zvlášť letos těšíme ze všech sil a už se nemůžeme dočkat. Na Frekvenci 1 jsme totiž jako doma. A každý ví, že všude dobře, doma nejlíp!“

Všechny potřebné informace k Radiokempům Frekvence 1 jsou na: https://www.frekvence1.cz/radiokemp

Zábava - další články

Doporučujeme