Celebrity, které si střihly roli ve Hře o trůny: Poznali jste je všechny?

29. dubna 2019·Zábava·Barbora Pisingerová

Zdroj: ČSFD

Od počátku vysílání seriálu Hra o trůny se v něm objevila již řada známých osobností. Střihly si ovšem jen nenápadné role, ve kterých by většinou nikdo slavné tváře příliš nehledal. Poznali jste je všechny? Tady je seznam.

Celosvětově populární seriál Hra o trůny (v originále Game of Thrones, pozn. red.) přinesl slávu nejednomu herci, který se v něm objevil. Ať už se jednalo o zkušené profesionály, kteří už mají nějaký ten snímek za sebou, nebo nadějné nové talenty, představitele výraznějších rolí zná nyní celý svět.

Některé tváře, které se seriálu propůjčily, však již svou hvězdnou kariéru měly dávno vybudovanou a přitom se paradoxně takříkajíc schovaly v davu. Tak schválně: zaregistrovali jste všechny celebrity, které se ve slavné sérii objevily?

Pozor! Článek může obsahovat spoilery ze sérií 1 až 8.

Ed Sheeran

Jednou z nejslavnějších osobností, které se do seriálu dostaly, byl britský zpěvák, skladatel a producent Ed Sheeran (28). Hudebník se objevil v první epizodě 7. série jako lannisterský voják, který si jen tak u táboráku zpívá písničku. Ve své scéně se setkal i s jednou z hlavních postav, Aryou Stark (Maisie Williams, 22).

Sigur Rós

V seriálu si dokonce zahrála i celá slavná islandská kapela Sigur Rós. Orri Páll Dýrason, Georg Hólm a Jón Þór (Jónsi) Birgisson se objevili v epizodě, ve které si Joffrey Baratheon bral za manželku Margaery Tyrell. Kapela zahrála píseň Deště Kastameru, která nikdy nevěstí nic dobrého.

David S. Cohen

Do hry o trůny se nedostala jen slavná jména z oblasti showbyznysu. Bývalý zástupce ředitele CIA David S. Cohen si v seriálu zahrál roli nejmenovaného obyvatele Winterfellu ve druhé epizodě osmé série. Během jeho chvíle na scéně mu ser Davos Mořský (Liam Cunningham) nalije do misky teplou polévku, zatímco se všichni připravují na významnou bitvu.

Steve Love

Kanadský komik Steve Love z Ottawy se proslavil hlavně tím, že parodoval kde co – a mimo jiné právě scénky ze hry o trůny. O to větší šok to pro jeho fanoušky byl, když ho najednou spatřili přímo v seriálu. Tvůrci série byli totiž jeho videy natolik okouzleni, že mu nabídli epizodní roličku v osmém díle šesté série. Zahrál si člena Bratrstva bez praporců, kterého nakonec zabije Ohař.

Zdroj: Twitter

Of Monsters and Men

Pětičlenná kapela Of Monsters and Men z Islandu se objevila hned ve dvou epizodách seriálu, když ztvárnila potulné hudebníky. Poprvé to bylo ve druhém díle čtvrté série na nechvalně proslulé svatbě Joffreyho a Margaery. Podruhé se objevili v šesté epizodě šesté série.

Watch Game of Thrones tonight to see who we bumped into when we popped through Braavos (hint: a girl has no name cc: Maisie Williams )?? ⚔ #GameofThrones

Zveřejnil(a) Of Monsters and Men dne Neděle 22. května 2016

Rob McElhenney

Herec Rob McElhenney známý díky seriálu It’s Always Sunny in Philadelphia si také mohl zahrát ve Hře o trůny. Oblíbený Mac si střihl roli vojáka, který to v první epizodě osmé série schytal šípem přímo do oka. Svou scénu si ale náležitě užíval – s nechutným koncem své postavy se dokonce pochlubil i na svém Instagramu.

View this post on Instagram

Don’t blink. #gameofthrones

A post shared by RobMcElhenney (@robmcelhenney) on

Mastodon

Další kapelou, která se na scéně v seriálu objevila v plné sestavě, byli i metaloví Mastodon. Hudebníky přímo oslovil producent Dan Weiss, který je jejich velkým fanouškem. Metalisté se objevili v osmé epizodě páté řady jako divocí, kteří zemřeli a byli opět přivedeni k životu jako bílí chodci.

Zábava - další články

Doporučujeme