Chlapec se nechal vyhecovat a snědl slimáka: Ochrnuly mu ruce i nohy!

6. března 2018·Zábava·Barbora Pisingerová

Zdroj: Shutterstock

Mladí kluci občas provedou pořádnou... no, klukovinu. Když bylo Samovi z Austrálie 19 let, nechal se vyhecovat přáteli a snědl zahradního slimáka. Nikoho by tehdy ani nenapadlo, jak moc mu to změní život. Sam totiž zcela ochrnul a potřebuje teď neustálou péči.

Australan Sam Ballard byl úplně normální kluk. Sportoval, měl spoustu přátel a v ragbyovém týmu se mu dařilo. Když mu ale bylo 19 let, udělal hloupost, které bude litovat zřejmě až do konce svého života. Nechal se totiž kamarády vyhecovat, aby pozřel nechutného zahradního slimáka.

Zveřejnil(a) Fresh Tracks dne 4. březen 2015

Co měla být jen klukovská hra, při které si mladí chlapci navzájem dokazovali, kdo je větší kabrňák, však přineslo nečekaně vážné následky. Chlapci se rychle udělalo zle a musel být převezen do nemocnice. Tam zjistili, že byl infikován plicním červem, který obvykle žije v krysách. Šneci nebo slimáci mohou přijmout do těla zárodky tohoto červa, když se živí krysími výkaly.

Když už se tento parazit dostane do organismu člověka, obvykle nezpůsobí žádné potíže. Ve vzácných případech však může napadnout a poškodit mozek. V Samovi se rozvinula takzvaná eozinofilní meningo-encefalitida a chlapec upadl do kómatu. Tento stav trval dlouhých 420 dní. Poté se Sama sice podařilo přivézt zpět k vědomí, zůstal však ochrnutý na všechny čtyři končetiny.

Zveřejnil(a) Fresh Tracks dne 4. březen 2015

Quadriplegik Sam (nyní 28) nyní potřebuje neustálou péči druhé osoby. Rodina se kvůli jeho nemoci musela zadlužit a není to pro ni vůbec snadné. “Je to zničující. Navždy to ovlivnilo jeho i můj život, následky jsou veliké,” svěřila se jeho matka Katie britskému deníku The Sun. Přátele však mladý muž neztratil. Bývalí spoluhráči z ragbyového týmu se pokouší vybrat pro rodinu nějaké peníze v rámci charitativní sbírky.

Zábava - další články

Doporučujeme