Devadesátky a Korejsova pověstná jablka. Toto poradil Hanuš Miklušovi

30. ledna 2022·Zábava·Lenka Skrzeczkova

Robert Mikluš a Miroslav Hanuš jako Josef Korejs v seriálu Devadesátky. (Foto: se souhlasem Česká televize)

Seriál Devadesátky doslova pohltil celé Česko. Všimli jste si, že je v seriálu mnoho postav, které spojují seriál s neméně oblíbenými Případy 1. oddělení. Tentokrát se zaměříme na Josefa Korejse, kterého v Devadesátkách hraje Robert Mikluš a v Případech Miroslav Hanuš. Frekvenci 1 herci prozradili, jak je to s Korejsovými pověstnými jablky.

Když se Mikluš dozvěděl, že bude hrát v seriálu Josefa Korejse, okamžitě volal svému kamarádovi, herci Miroslavu Hanušovi, který ho hrál v Případech 1. oddělení. Když mi Robert volal a ptal se, jak mě má jako Korejse hrát, tak jsem mu říkal, že především musím hrát dobře a pak musí mít jablíčka, které pro něj představují typický znak. Já osobně si myslím, že Korejs má doma tři stromy a jde tedy o jeho vlastní jablka,” uvedl pro Frekvenci 1 Miroslav Hanuš.

Robert Mikluš a Ondřej Sokol v seriálu Devadesátky. (Foto: se souhlasem Česká televize/Klára Cvrčková)

Jablka, která Korejs neustále loupe, ale nemohou být ledajaká. “Mirek Hanuš jako silný kuřák preferoval na place pouze jablka odrůdy Bornan sklizená poblíž tabákových plantáží v jihovýchodní Ghaně. Korejs je miluje jednak pro jejich hořkou koncovou chuť, která mu připomíná jeho dětství a vůni, kterou nosila Ghana Maciuchová. Je to dobrej policajt, a ještě lepší podpantoflák. Technika loupání jablek Josefa Korejse byla vydaná knižně Divadlem v Dlouhé,” dodal Robert Mikluš.

S Mirkem společně hráli v Hédě Gablerové v Divadle v Dlouhé, takže s telefonátem neváhal. Hodně se smál, když jsem mu prozradil, že mám hrát mladší já. Postavu jsem s ním konzultoval a leccos se dověděl. Důležitý pro mě byl akcent na to, že je to dobrý policajt, a motiv podpantofláka,” sdělil nám Mikluš. Nechme se tedy překvapit, zda Josef Korejs dostane v dalších dílech Devadesátek trochu větší prostor. Dosud se totiž moc neprojevil. Josef v mládí ještě neměl pozici, takže se musí víc snažit, ale samozřejmě jde vidět, že je kariérista a sólokapr,” dodal v minulosti pro deník Blesk.

Jaká postava se v seriálu líbí nejvíce vám? ☺️ Napište nám!

Zábava - další články

Doporučujeme