Domácí úkol této holčičky nemůže nikdo vyřešit! Podaří se to vám?

5. února 2018·Zábava·Karolína Stránská

Nové metody výuky, alternativní přístupy. Není divu, že jsou rodiče často z domácích úloh zmatenější než děti. Úkol této holčičky ale řeší celý internet!

Angie Werner se se svou dcerou pokusila dobrat ke smysluplnému výsledku domácího úkolu, který byl holčičce zadán ve škole. Podle učitelky byla však jejich úvaha nesprávná a správná odpověď je poměrně šokovala, uvedl Daily Mail. Mamince to nedalo a obrátila se na facebookovou skupinu pro maminky, kde se zeptala, zda je někdo schopen úlohu správně vyřešit.

Nevinný příspěvek se vyvinul v bouřlivou diskuzi a téměř se zdá, že zadání rozumí vážně jen učitelka. Jak tato komplikovaná otázka zní?

Do soutěže bylo přihlášeno 49 psů. Malých psů je o 36 více než velkých psů. Kolik malých psů bylo do soutěže zapsáno?

Vaším prvním tipem možná bude číslo 13, tak tomu totiž bylo u většiny uživatelů na Facebooku. Dcerka se však ve škole dozvěděla úplně jinou odpověď, kterou mnozí absolutně nechápou. Dostala se k ní totiž skrze překombinovaný vzorec, jehož výsledek je zcela absurdní: 49-36=13. 13:2=6,5. 36+6.5=42,5

Podle paní učitelky by tak v soutěži mělo být zapsáno 42 a půl psa. Jen není jisté, zda se jedná o horní, či dolní polovinu!

Zábava - další články

Doporučujeme