FOTO: Kocour přežil poušť, FIV i útok kyselinou! Dnes je z něj domácí mazlíček

20. července 2018·Zábava·Barbora Pisingerová

Zdroj: MILO’S SANCTUARY

Někteří lidé a některá zvířata to v životě nemají vůbec jednoduché. Skoro se zdá, jako by jim osud házel klacky pod nohy. Tenhle zrzavý kočičák se ale přes všechny nesnáze odmítl vzdát! Přežil poušť i útok kyselinou a nakonec je z něj báječný gaučový mazlíček.

Tenhle zrzavě mourovatý kocourek to neměl vůbec jednoduché. Na svět přišel jako opuštěný tulák a nějaká čas strávil v pustině kalifornské pouště. Jeho smůla však ještě nekončila.

Jednoho dne se objevil u dveří neznámého domu těžce zraněný. Neznámý tyran mu hlavičku polil kyselinu. Ta kocourovi zničila jedno oko a vážně poranila obličej. Viníka nikdy nenašli.

Když ho nálezci odvezli ke zvěrolékaři, ten navíc zjistil, že je kočičák FIV pozitivní. Felinní imunodeficitní virus způsobuje postupnou ztrátu imunity u koček, podobně jako lidský virus HIV. Lékař proto předepsal kočce nějaká antibiotika a doporučil ho raději uspat.

Žena, která se rozhodla o kocoura postarat, to však odmítla. Viděla ve zvířeti vůli žít a chovala naději, že se jeho stav může zlepšit. Pokračovala ještě k jinému veterináři. Tam dostala další antibiotika, léky na bolest, speciální obvazy a kocour dokonce prodělal transplantaci kůže v obličeji.

Zrzkův stav se postupně zlepšoval. Dostal jméno Tommy a stal se z něj velmi mazlivý a přátelský domácí mazlíček. Své zachránkyni je za všechno náležitě vděčný.

Zábava - další články

Doporučujeme