FOTO: Olympijský rozdavač kondomů je hitem. A úsměvní jsou i další dobrovolníci her

17. srpna 2016·Zábava·Redakce

Na každých olympijských hrách pracují v ústraní tisíce dobrovolníků, bez kterých by monstrózní sportovní akce nemohla fungovat pořádně. V Brazílii ovšem některé jejich role vyvolávají úsměvy.

Velké popularitě na internetu se těší takzvaní rozdavači kondomů. Organizátoři her v rámci bezpečného sexu připravili pro sportovce 450 tisíc prezervativů a ty jsou nejen v automatech po celé olympijské vesnici, ale také je z velkého průsvitného pytle rozdává několik dobrovolníků. Vskutku neobvyklá pracovní náplň. Nicméně užitečná. Tu dělá i potápěč, který se pohybuje u olympijských bazénů. Jedné plavkyni třeba našel ztracenou náušnici.

To jiná pozice u olympijských bazénů vyvolává úsměv nejen u fanoušků, ale především samotných sportovců. Jedná se o plavčíky, kteří dohlížejí na to, aby se žádná z plaveckých hvězd planety nezačala topit. To je vskutku bizarní představa, nicméně v Brazílii panuje zákon, že u bazénů od určité velikosti musí být plavčík přítomen. Jak moc jsou tito lidé vytíženi, si asi dovedete představit. 

Další “zbytečnou” funkci provádějí na hrách v Riu takzvané “lidské šipky”.  Mohli jste je vidět při zahajovacím ceremoniálu, kdy tito dobrovolníci měli na sobě kostýmy s velkými šipkami, aby nastupující sportovci věděli, kterým směrem se vydat. Škoda, že někteří z nich se ale při tom tak kroutili a otáčeli, že vlastně tím správným směrem ani neukazovali. 

FOTO: Vyhrál na olympiádě medaili a hned na stadionu požádal přítelkyni o ruku

VIDEO: To je nářez! Krpálek a další olympionici přiletěli na Lipno helikoptérou!

Zábava - další články

Doporučujeme