Dvojice návrhářů připomíná mimozemšťany. Jejich značku proslavily bizarní boty

1. července 2020·Zábava·Barbora Pisingerová

Zdroj: Instagram / matieresfecales

Tohle duo návrhářů vám vezme dech! Hannah Rose Dalton (22) a Steven Raj Bhaskaran (24) z Montrealu společně vytvořili módní značku, která se vymyká všemu, co znáte. Proslavily je především vysoké kozačky, které imitují lidskou nohu s výrůstkem ve tvaru podpatku. 

Matières Fécales, Fecal Matter neboli Fekálie. Přesně takový název nese značka svou módních nadšenců, kteří se v davu rozhodně neztratí. V Paříži na ně prý plivou, v ulicích Barcelony před nimi utíkají a v Londýně se s nimi chtějí vyfotit.

Dvojice se seznámila při studiích módního návrhářství. Spojila je láska k šetrným materiálům a naopak odpor ke zneužívání dětské práce, jedovatých barev a plýtvání, jaké v módním průmyslu vidíme dnes a denně. Rozhodli se proto přijít se společným projektem.

Jejich vize nakonec vykrystalizovala až v něco naprosto originálního. Poté, co představili unikátní kozačky, které kopírují zmutovanou lidskou nohu s podpatkem, si jich všiml i světoznámý módní časopis Vogue.

Jejich kousky jsou cenově dostupné širší veřejnosti a postupně si získávají čím dál větší zájem, a to i navzdory nelichotivému názvu. Právě ten si dvojice autorů nesmírně pochvaluje. “Musí se vám to opravdu líbit design i látka, abyste si to koupili. A ne jako když někdo něco kupuje jen proto, že to je Dior,” vysvětlila Dalton Vogue.

Zdroj: Instagram / matieresfecales

Zábava - další články

Doporučujeme