Mladičká umělkyně vás donutí se zamyslet. Pocity vyjadřuje v autoportrétech

20. října 2019·Zábava·Barbora Pisingerová

Zdroj: Instagram / dall_vika

Pohledná mladá Ruska Victoria Dall si ještě donedávna vydělávala modelingem. Fotky, které byly všechny na jedno brdo, ji ale brzy začaly nudit a v její hlavě se to vířilo mnohem zajímavějšími nápady. Žádný fotograf ji ale nechtěl vyslyšet. Dívka se proto na realizaci svých myšlenek vrhla sama - a nemohla udělat lépe!

Victoria Dall prožila většinu svého života na malém městě, před pěti lety se ale přestěhovala do metropole o pěti milionech obyvatelích, proslulého Petrohradu. Na Státní polytechnické univerzitě začala studovat 3D grafiku, malbu a design. Díky tomu si rychle osvojila řadu triků, které zúročí ve své tvorbě. Ovšem pozor! Photoshop k úpravě fotografií používá zcela minimálně. Většinou si poradí s pomocí důmyslných kulis.

A v praxi to můžeme vidět například na tomto videu, které zachycuje vznik jedné z fotografií. Na výsledném snímku stojí bezhlavá postava a v ruce drží akvárko, ve kterém plave hlava. V době moderních technologií bychom si snadno řekli, že se jedná o důmyslnou práci s počítačovými programy. Zákulisí vzniku fotografie vám však vyrazí dech. Hlava v akváriu je totiž skutečná, do detailu promyšlená rekvizita.

Ve svých snímcích se mladá žena soustředí jak na intimní pocity, které zná každý z nás, tak na palčivá témata, která hýbou společností. Kritizuje například závislost na internetu a sociálních sítích, se kterou bojuje moderní svět, nebo necitlivost k životnímu prostředí, na kterou pomalu doplácíme.

Zábava - další články

Doporučujeme