Přítel ji urazil, když viděl její tvář. Dívka teď válcuje internet

7. června 2020·Zábava·Barbora Pisingerová

V moderní společnosti je vzhled velmi důležitý. V zajetí rychlého životního stylu nás okolí posuzuje hlavně podle naší skořápky. Bohužel, ne každý se narodí tak bezchybný, jak si ostatní myslí, že by měl být. Sophia Ridlington (22) z Anglie trpí celý život lupénkou a ta ji postihuje i v oblasti obličeje. Když se však odhodlala ukázat svou tvář bez make-upu partnervi, čekalo ji nemilé překvapení.

Sophia Ridlington z Lincolnshiru v Alnglii trpí nepříjemnou nemocí, která jí komplikuje život. Ačkoli lupénka střídavě postihuje prakticky celé její tělo, její sebevědomí nejvíc trpí vyrážkou v obličeji.

Lupénka je chronické onemocnění, které způsobuje rudé, loupající se skvrny na kůži, které jsou tvořeny příliš rychlou produkcí a odumíráním kožních buněk. Kůže se loupe, praská a mohou tak vznikat otevřené ranky. Nemoc už je sama o sobě nepříjemnou záležitostí, nehledě na to, že podrývá pacientovo sebevědomí. Zvláště, pokud jsou ložiska na viditelných místech.

“Je to velmi náročné; lupénka je viditelná na mém těle, i když se snažím ji zakrýt, zvlášť na rukách. Většinu času trávím přemýšlením, jak zakrýt svoji lupénku,” svěřila se Sophia pro britský server The Mirror.

Jednoho dne však mladá žena sebrala odvahu a rozhodla se svému tehdejšímu partnerovi ukázat, jak ve skutečnosti vypadá, když na svém obličeji nemá make-up. Jeho reakce však zasáhla její poničenou sebedůvěru ještě hlouběji. Byla podle něj nechutná!

“Někdy v půlce našeho vztahu se mi opět na těle vytvořila malá ložiska lupénky. Řekl mi, že je to nechutné a odporné. Nakonec jsme spolu zůstali, ale rozešli jsme se po pár měsících z jiných důvodů,” napsala dívka na Tumblr.

It's that time of year again, it's very cold and everything is getting quite stressful in the lead up to Christmas. I have had a small breakout on my face and body but nothing too bad. I am trying to keep my diet and stress levels helthy and it seems to be working in my favour, hopefully it will stay that way throughout winter. Feeling confident as ever with and without makeup ☺? #psoriasis #skincare #skincareroutine #MUA #coverup #makeup #makeupartist #esteelauder #doublewearfoundation #nyx #nyxcosmetics #ultimatebrights #greeneyeshadow #ginger #skincare

A post shared by Sophia Ridlington (@sophiaridlington_mua) on

Sophia se po této bolestné zkušenosti rozhodla, že nenechá, aby její život a pocit ze sebe samotné ovlivňovala tato choroba a naučila se precizně pracovat s kosmetikou. Začala pracovat jako kosmetička a svými schopnostmi pomáhá ostatním, aby ze sebe mohli mít dobrý pocit a aby zamaskovali, co je trápí.

Ačkoli dokáže make-upem zakrýt veškeré příznaky své nemoci, přiznává Sophia, že to není nic jednoduchého. Aby si nenanášela přípravky přímo na zasaženou pokožku, musí nejprve aplikovat zvlhčující vrstvu, která kosmetiku od kůže oddělí. Angličanka postupně našla sílu, aby své obrázky s líčením i bez něj vkládala na internet. Tam se dočkala vlny pozitivních a podporujících reakcí a její byznys dnes jenom vzkvétá.

 

Zábava - další články

Doporučujeme