Hermiona černoška? Chystaný seriál Harry Potter chystá spoustu změn. Na co se fanoušci musí připravit?

18. dubna 2023·Zábava·Redakce

Ron Weasley a Hermione Granger (Zdroj: Profimedia)

Pár dní zpátky vzbudila pozornost informace, že Harry Potter se z filmového světa přesune do seriálového. Streamovací platforma HBO oznámila, že chystá natočit sedm sérií o slavném kouzelníkovi. Jedna série by měla být jedna kniha. Informaci uvedl web Radio Times.

To, o čem se dlouho mluvilo, se stává skutečností. Harry Potter se z knih a filmů přesune do seriálového světa. Společnost HBO oznámila, že chystá seriál, kde v sedmi sezónách zmapuje všech sedm knih. Seriál by se měl vysílat deset let. Všem je nám asi jasné, že Daniel Radcliffe, Rupert Grint a Emma Watson a další filmové hvězdy, si své role už nezopakují.

Seriál by měl mít zbrusu nové obsazení a zástupci studia Warner Bros. mají jasnou představu o tom, kdo by se milovaných postav měl zhostit. Fanoušci se musí připravit na jiné pojetí. I když všichni, v čele se spisovatelkou J. K. Rowling, která bude výkonnou producentkou, ujišťují, že seriálová adaptace bude věrná knižní předloze.

Některé postavy ale mohou být výrazně odlišné, než jak je známe. Filmový novinář Jeff Sneider v podcastu The Hot Mic prozradil, že plány společnosti Warner Bros. je mít větší diverzitu mezi herci i tvůrci. Je tak prý velmi pravděpodobné, že Hermionu ztvární černoška, což prý není velké překvapení, protože v divadelním představením Harry Potter a prokleté dítě v Londýně a New Yorku Hermionu černoška hraje.

Děj seriálu by se měl odehrávat v současnosti, což ale znamená, že scény mezi mudly budou oproti originálu upravené, aby odrážely současné reálie. První knižní Harry totiž vyšel v roce 1997. Tvůrci se ale budou muset připravit na nenávistné komentáře, pokud se uchýlí k nějakým razantnějším změnám. Ostatně i to, že se seriál vůbec točí, vyvolalo řadu otázek, zda je to nutné a že to stejně nebude tak úspěšné jako filmové pojetí. Seriál je v ranných přípravách a podle produkce se ho dočkáme nejdříve na konci roku 2025.

Zábava - další články

Doporučujeme