Homosexuální tučňáci neměli vejce a tak se rozhodli pro šibalský kousek

26. října 2020·Zábava·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto (Foto: Shutterstock.com)

Tučňáci jsou známí tím, že se mezi nimi objevují páry stejného pohlaví a rádi se starají o nevylíhnutá vejce. Nikdo by ale nevěřil, že jsou schopni i vejce si navzájem krást. V jedné nizozemské zoo se stali svědky takové neobvyklé krádeže. Informovali o tom Novinky.cz.

Stejnopohlavní páry se sice nerozmnožují, za to si staví hnízda a na rodičovství se i tak připravují. Takovým párům pak ošetřovatelé poskytnout vejce k “adopci”. Právě tuto šanci dostala dvojice samic tučňáka brýlového v Amersfoortské Zoo. Bohužel dvěma samcům se tento krok nelíbil a své znepokojení si vyřešili po svém. Vejce lesbickému páru ukradli.

Podle informací to není poprvé co se tento pár tučňáků rozhodl někoho ze smečky okrást. O vejce se ale velmi pečlivě starají a tak je chovatelé nechali bez trestu. Podle chovatelů si ale vejce kradou i heterogenní páry.

Homosexualita u zvířat není žádná novinka. Podle serveru Novinky.cz je 10 procent beranů homosexuálů a dalších 18 až 22 procent je bisexuálních. Z minulosti je známý pár supů bělohlavých ze zoo v Jeruzalémě. Samci Dašik a Jehuda tvořili nerozlučný pár a dokonce se věnovali otevřenému a energetickému sexu, měli společné hnízdo a vychovávali svěřené mládě.

Bohužel jeden ze samců dal později přednost samici a partner upadl do depresí a museli ho převést do zoo v Tel Avivu, kde si i on našel nakonec k životu samičku. Homosexuální páry ale najdeme i mezi labutěmi, delfíny, žirafami, slony, gorilami a netopýry.

 

Zábava - další články

Doporučujeme