Jakou filmovou postavou byste byli podle vašeho znamení

18. října 2021·Zábava·Dominika Číčelová

Deadpool, Ilustrační foto (Shutterstock)

Jakými povahovými vlastnostmi vyniká vaše znamení a ke které postavě z filmu či pohádky se hodíte nejvíc? Kdo z vás by byl Spiderman a kdo Morfeus z Matrixu? Berte tento filmový horoskop webu Dáma.cz samozřejmě s rezervou, i když něco o vás určitě prozrazuje.

Beran – DEADPOOL A HERKULES

Berani, vy jste Deadpool, postava z akčního sci-fi. Rádi se oblékáte do červené a jste tak trochu klauni, ale taky umíte okouzlit v jakékoli situaci. Hodí se k vám ale taky Herkules, který je stejně jako vy odvážný, drzý a spravedlivý. Nebojíte se postavit protivníkovi a toužíte po spravedlnosti.

Býk – ROCKY A HONZA

K Býkům pasuje postava Rocky Balboy. Jste houževnatí, nevzdáváte se a neustupujete. Nic vás nezastaví, když si něco usmyslíte. Jste bojovníci. Z českých pohádek se k vám paradoxně hodí český Honza. Zpočátku klame tělem, ale nakonec překvapí, z pece skočí přímo do boje a získá princeznu a království.

Blíženci – ZÁPORÁK A SPIDERMAN

V dobrodružných filmech vždy existuje nějaký „zlý týpek“, a to jste vy. Protože i vy dokážete být záludní a pomstychtiví, pokud na to přijde. Hodí se k vám taky postava Spidermana, protože je stejný jako vy – nepostojí, neposedí, pořád někde lítá. A navíc i Peter Parker alias Spiderman je vlastně rozdvojená osobnost, jako Blíženci.

Rak – GABRIEL A ARABELA

Jste Gabriel z amerického akčního fantasy thrilleru Constantine, jehož hrál Keanu Reeves. Máte rádi věci, které fungují podle plánu, a potřebujete mít úplnou kontrolu nad vším. Z české filmografie se k vám hodí Arabela, která je hodná, odvážná a obětavá – zejména vůči své rodině. Raci jsou také empatičtí a milující svou rodinu.

Lev – ČARODĚJ ZE ZEMĚ OZ

Lev je jako kultovní postava čaroděje z filmu „Čaroděj ze země Oz“. Jste rádi středem pozornosti a nevadí vám, že vás mohou druzí vnímat jako velkého a strašidelného. A stejně jako Čaroděj jste tak trochu podvodník.

Panna – MIRANDA, CO NOSÍ PRADU

Panny, vy jste Miranda Priestly z filmu „Ďábel nosí Pradu“. Nic pro vás není dost dobré. Neustále máte pocit, že jste víc než druzí, a nesnášíte, když nejdou věci podle vás. Respektujte jen sami sebe a dokážete kvůli svému perfekcionismu druhé doslova srazit na kolena.

Váhy – ROSEMARY A KRAKONOŠ

Váhy, k vám pasuje postava Rosemary ve filmovém hororu Rosemary má děťátko. Oběť, která nikdy nemůže pochopit, co se jí stalo. Jste ke každému milí a většina to považuje za naivní a hloupé. Z českých pohádek se k vám hodí Krakonoš, který je čestný a poctivý, milující spravedlnost.

Štír – FRANK N. FURTER A CHYTRÁ HORÁKYNĚ

Jste Frank N. Furter z The Rocky Horror Picture Show, což je kuriózní parodie na béčkové horory s troškou sci-fi a rockové muziky. Rádi si pohráváte s myslí lidí a nosíte s oblibou to nejchlupatější fetišové oblečení. Ke Štírům se hodí z pohádek Chytrá horákyně, která podobně jako Štír potřebuje k životu jen zdravý selský rozum.

Střelec – MORFEUS A ROBIN HOOD

Jste Morfeus z Matrixu. Prošli jste si vším a všemi změnami, díky čemuž jste získali moudrost a pro ostatní jste ochotným učitelem. Z pohádkových postav se na vás hodí Robin Hood, který se vždy snažil o spravedlnost. Střelci vlastně mají tohoto pohádkového hrdinu napsaného na erbu svého znamení.

Kozoroh – INDIANA JONES A MILOVNICE SOLI

Kozorozi, vy jste typický Indiana Jones. Úplně oddaný, nemilosrdný, pokud jde o získání toho, co chcete nebo co vám přinese peníze. Zároveň jste chytří a vynalézaví a umíte si poradit za všech okolností. Pro druhé pohlaví jste velmi přitažliví, máte šarm a charisma. Z pohádkových postav se k vám hodí Maruška z pohádky Byl jednou jeden král – milujete pravdu, stejně jako ona.

Vodnář – BATMAN A ZDENIČKA

Jste Batman. Jste tajemní, nikdo pořádně nezná vaši identitu – tedy kdo doopravdy jste, je pro druhé záhada. Milujete spravedlnost a kvůli ní jste ochotní se i mstít, respektive trestat zlo. Z pohádkových postav jste jako Zdenička z Koloběžky první – milujete svou svobodu, ale když najdete svou lásku, vydržíte se svým partnerem celý život.

Ryby – ROBERT A ZUBEJDA

Jste Robert Langdon z filmu Šifra mistra Leonarda, tedy expert na náboženskou symboliku. To znamená, že vás přitahují tajemství, hluboké významy a záhady. Dokážete vidět svět v jeho složitosti a chápete, že řada věcí může mít více významů, než se zdá na první pohled nám ostatním. Zároveň jste velmi empatičtí a tajemní jako princezna Zubejda z pohádky Lotrando a Zubejda.

Zábava - další články

Doporučujeme