Kotě nepřestávalo brečet, uklidnil ho až desetiletý chlapec. VIDEO

11. března 2018·Zábava·Barbora Pisingerová

Zdroj: KITTYFOSTER_

Některé děti jsou skutečnými zvířecími zaříkávači! Teprve třítýdenní kočičku nedokázal nikdo utišit, když stále plakala a hledala svou mámu. Pak ale přišel desetiletý chlapeček a koťátko uklidnil - stačilo mu jen vzít kočku do náruče a klidným hlasem k ní mluvit.

Malou Ariel její vlastní máma opustila a tří týdenní kotě by tak bez pomoci zřejmě zemřelo. Naštěstí ji nalezli ti správní lidé a odvezli ji do záchranné stanice pro kočky MeoowzResQ. A o kočičce se dozvěděla místní žena jménem Kelli Gross.

Ta už poskytla dočasnou péči více než stovce koček a shodou okolností měla doma zrovna maminku se šesti koťaty. Okamžitě ji tedy napadlo, že by její kočka Twilight mohla přijmout i opuštěnou Ariel a vydala se pro ni.

Když dojela na místo se svým mladším bratrem Zackem (10), nebyla malá Ariel vůbec k utišení. Zack vzal kočku do náruče, začal ji jemně hladit a vřelým hlasem k ní promlouvat. Netrvalo dlouho a kotě spokojeně usnulo.

“Dal si na klín deku, aby se mohla zabalit. Usnula a během půlhodinové cesty autem se vůbec neprobudila,” svěřila se Kelli pro americký server Pawpulous. Když dorazili domů, zkusili dát kotě k náhradní mámě.

“Protože byla jeden den krmena z lahvičky, musela se opět naučit sát od kočičí mámy,” vypráví Kelli. Když se Ariel od dospělé kočky vzdálila, položil ji Zack něžně zase zpátky. “Dával ji pokaždé zase zpátky, dokud se nenaučila znovu sát,” vzpomíná žena. “Nakonec se přece jenom přisála a začala příst. Byla očividně konečně šťastná,” uzavírá.

Malý Zack je podle své sestry výjimečný zvířecí pečovatel už ve svém dětském věku. Podle slov mladé ženy chlapec každé ráno vstane a popřeje všem kočkám dobré ráno, než odejde do školy. Před spaním dá zase každé kočce pusu na dobrou noc. Záleží mu prý na tom, aby se žádná z nich necítila odstrčená.

Zábava - další články

Doporučujeme