Nejen vytažené sudy, ale i napjaté vztahy. Devadesátky směřují do svého napínavého finále

7. února 2022·Zábava·Barbora Turková

Devadesátky (Zdroj: se souhlasem České televize)

V neděli večer se diváci dočkali předposledního, pátého dílu, seriálu Devadesátky. Vysokou úroveň si seriál stále drží a diváci jsou nadšení. Většina z nich se na poslední díl těší, i když část z nich přiznává, že je jim líto, že je čeká už jen jeden díl. Informaci přinesl deník Blesk.

V neděli Česká televize odvysílala předposlední díl úspěšného seriálu Devadesátky a detektivové v něm opět rozkrývají komplikovaný případ orlických vrahů. Díl s názvem Sudy se točí hlavně okolo zásadního momentu vyšetřování, kterým bylo vytažení sudu s tělem Leorenta Lipoveciho z Orlíku. Ve skutečně pracovali kriminalisté na případu dlouhé roky.

View this post on Instagram

A post shared by Česká televize (@ceskatelevize)

Často jim chyběly přímé důkazy, ale zásadním bodem byl právě nález sudu s tělem. I diváci mohli vidět, že se jednalo o velice náročnou operaci. Povolaní museli být potápěči z Ostravy, protože policejní jednotka neměla dostatek prostředků na potopení se do takové hloubky. O scénář k celému seriálu se postaral bývalý kriminalista Josef Mareš.

Ten už dříve sdělil, že případy a jejich vyšetřování jsou autentické, životní osudy vyšetřovatelů a jejich vedlejší příběhy se však nezakládají na realitě. Nedělní díl tak v mnoha ohledech odráží skutečný postup profesionálů, proto v seriálu mohli diváci vidět velké množství scén, které téměř odpovídají dobovým policejním záběrům. Diváci opět skáčou nadšením a vysoká úroveň seriálu pokračuje. “Tohle je fakt nášup, každým dílem to graduje takovým způsobem, že nelze od obrazovky odtrhnout oči. Masakr, toto je fakt liga,” komentují uživatelé na portálu ČSFD.

V tomto díle se navíc neřeší jen policejní vyšetřování, ale i vztahy. Vře to mezi Tomášem Kozákem o Františkem Tůmou. Kozák začíná tušit, že jeho kolega spolupracuje s mafiánem Alexejem. Snaží se přesvědčit i Plíška a i on postupem času zjišťuje, že Tůma nehraje tak úplně fér, jak si všichni myslí. Navíc se Tomášovi hroutí i osobní život.

Zábava - další články

Doporučujeme