Neuvěřitelné, kráva v Austrálii si pochutnávala na hadovi

12. listopadu 2020·Zábava·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto (Foto: Shutterstock.com)

V Austrálii byl mladý muž svědkem neobvyklého jevu. Spatřil krávu, která si vesele pochutnávala na krajtě. Muž jel okolo a výjevem byl tak fascinován, že se zastavil a pořídil rovnou pár fotografií. Informoval o tom server ABC.net.au.

Vidět krajtu, jak si pochutnává na mnohem větším zvířeti je v přírodě poměrně běžný jev. Mechanik Andrew Gertz byl ale svědkem něčeho úplně jiného. Potkal krávu, která si pochutnávala na krajtě. “Když jsem se přiblížil, viděl jsem, že krávě visí z tlamy krajta hnědohlavá,” popsal muž svůj zážitek ABC.net.au.

Andrew si nejprve myslel, že zvíře přežvykuje kost, ale opak byl pravdou. Známý chovatel krav a přírodovědec Angust Emmott doplnil, že skot je známý tím, že se občas živí třeba mrtvými klokany, kvůli doplnění živin. V Austrálii je totiž na některých místech nedostatek potravy.

Tento úkaz je ale velmi neobvyklý. “Nic takového jsem dosud neviděl,” řekl přírodovědec. Krávě mohly chybět bílkoviny a stopové prvky a tak si tělo samo řeklo na co má chuť. “Kráva se pak za tím vydá, dokud něco k snědku nenajde,” dodal.

 

Zábava - další články

Doporučujeme