Patrik Děrgel: Dobrá pohádka mě vždycky uchvátí. Je to nekonečné moře, do kterého když skočíte, vždycky vás něčím překvapí

5. září 2021·Zábava·Dominika Číčelová

Herec Patrik Děrgel. (Foto: Frekvence 1)

Jedním z hostů Press Klubu z Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech byl i mladý a talentovaný herec Patrik Děrgel, který nám mimo jiné prozradil důvod jeho odchodu z Národního divadla. Dále jsme se Patrika ptali na jeho odchod ze souboru činohry Národního divadla, na novou vánoční pohádku, ve které hraje, i na jeho lásku k pohádkám obecně. Vše si můžete poslechnout v celém rozhovoru.

Herec Patrik Děrgel letos představuje vánoční pohádku Jak si nevzít princeznu. “Tak je to o tom, jak si nevzít princeznu. Jde o to, že se dva lidé nechtějí vzít a spekulují, jak to udělat, aby mohli z toho domluveného svazku utéct. Pohádky končívají dobře, takže se samozřejmě na konci šťastně vezmou,” prozrazuje herec předvídatelný konec.

Pohádky ho stále dokážou rozplakat

Ačkoliv je otec dvou dětí, stále nemá “přepohádkováno”. “Já se nestačím divit, jak je to rozmanitý prostor a kolik věcí se v pohádce dá vymyslet. Nedávno jsem se synem koukal na pohádku Coco a oba jsme buleli, jak ve školce. Bylo to neuvěřitelné. Pohádka je krásná věc,” přiznává Patrik.

Není to o žánru, ale o lidech

Patrik také hrával v několika kriminálkách, kde si rozhodně nemohl užít komedionální role tak, jako v pohádce. Žádné herecké poloze však nedává přednost. “Když mi to sedne, když je dobrý scénář, kolektiv, když rozumíte vedení režiséra, tak je mi jedno, zda se jedná o tragédii nebo komedii. Pak se totiž stává zábava i z vážné věci,” říká Patrik Děrgel.

Chtěl by být pořád šťastný

Díky tomu, že mají s manželkou Markétou Děrgelovou úžasné rodiče, a tedy i babičky a dědečky, mohou si dovolit oba dva hrát v seriálu Ordinace v Růžové zahradě 2, kam se po prázdninách oba vracejí. “Mně se na mé postavě líbí, že se zamilovala, proběhla svatba a má namířeno ke štěstí. No a já bych si přál, aby to štěstí vydrželo, co nejdéle, ale nevím, jestli to tak bude. Já mám rád, když věci můžou skončit dobře.

Národní divadlo byla skvělá éra

Během rozhovorů v Karlových Varech se zmínil o tom, že brzy dá výpověď v Národním divadle. “Je to přirozený vývoj člověka. Byla to úžasná éra, byl to pro mě posun a potkal jsem nové kolegy, ale chtěl jsem změnu,” říká Patrik a dodává, že v Národním divadle nechtěl zůstat desítky let.

Poslechněte si celý rozhovor: 

Zábava - další články

Doporučujeme