Pět let a přes tisíc hostů! Lubka s Mírou slaví výročí ranního vysílání

18. září 2023·Zábava·Redakce

Jiří Bartoška v Ranním vysílání (Zdroj: Frekvence 1)

Přes 1000 hostů a pět let skvělé zábavy, poutavého povídání, nových přátelství i smutných ztrát. To vše v rámci ranního vysílání S Lubkou Ponížilovou a Mírou Michálkem. Ti usedají k mikrofonu každý všední den v 6 ráno. Vysílání s nimi také známá osobnost z řad herců, zpěváků, sportovců, lékařů nebo cestovatelů.

Máte spočítáno, kolik těch známých osobností celkem zatím bylo?

Lubka: Tak jen obyčejnou poctivou matematikou se dostaneme určitě nad tisícovku.

A kdo byl ten první? 

Míra: No přiznávám, že o tom jsme vedli s Lubkou jisté spory,, ale nakonec nám pomohl přítel Google. Byl to Michael Kocáb. Vtipné je, že Lubka si přesně nepamatovala, kdo to byl, ale ví, co měla na sobě.

Lubka: To je pravda! Měla jsem na sobě košilové puntíkaté šaty. A pozor, dokonce vím, co měl na sobě Míra. Takové modré květované tričko. Zkrátka některé okamžiky člověk nezapomíná.

Kdo vás opravdu ohromil?

Lubka: Tak za mě jsou to rozhodně lékaři, lidé, co zachraňují životy; Tomáš Šebek, a nebo nedávno Marek Dvořák, který úspěšně popularizuje lékaře záchranáře na sociálních sítích. A sportovci.

Míra: Mě hodně bavil třeba novinář Josef Klíma, který má v hlavě stovky neuvěřitelných příběhů nebo třeba nejstarší česká kaskadérka Hana Dvorská. To jsou historky, že se nestačíte divit. Taky nás ohromí ten, kdo nám donese nějaký dar.

Lubka: To je pravda. Třeba Tereza Bebarová k nám dorazila s vlastnoručně upečenou bábovku nebo fotograf Martin Stranka, ten nám donesl své fotky, které vyhrály mezinárodní soutěž v Americe. Už je mám zarámované a visí mi v obýváku.

View this post on Instagram

A post shared by Lubka Ponížilová Koutová (@lubkaponizilova)

Je někdo, kdo k vám chodí úplně nejčastěji?

Lubka: Máme par adeptů. Například No name, Marek Ztracený, Xindl X, Tomáš Klus, Jarda Dušek, David Matásek.

Míra: Bohužel je i dost těch, kteří chodili rádi a často a už nikdy nepřijdou. Velmi dobré vztahy jsme měli třeba s Mekym Žbirkou nebo Hankou Zagorovou.

Je něco, co vás nepřestává udivovat?

Míra: Ano! Třeba to, že komici velmi často nejsou zábavní.

Lubka: Občas se stane, že host přijde rovnou z večírku. Nejnebezpečnější jsou dny po filmových premiérách. Nebudeme jmenovat, ale jednou to bylo hodně náročné vysílání. Myslíme si, že si dotyčný ten rozhovor ani vůbec nepamatuje.

Co nějaký trapas? Stalo se vám někdy něco?

Míra: Jasný, nejlepší byla záměna dvou Řezníčků (Jan Řezníček a Pavel Řezníček, oba herci). Rozhovor jsme si připravili na Pavla, ale do studia vešel Honza. A pak třeba můj absolutní výpadek křestního jména Jakuba Prachaře.

Lubka:  Jo, to bylo výborné….a s námi ve studiu je HEREC…eee…eee…herec Prachař!

A vy sami jste někdy byli hosty v rozhovoru?

Míra: Ano. Většinou v podcastech. U mě především kvůli cestování na kole, ale moc mi to na pozici hosta nejde. Koktám podstatně víc jako host než jako moderátor.

Lubka:  A nejhorší jsou rozhovory, u kterých jste vidět. Jdete tam s tím, že si pohlídáte, jak si sednout, aby nebyly vidět faldy na břiše nebo abyste neměli druhou bradu, a pak na všechno stejně zapomenete. Zrovna nedávno jsem si tak povídala s kolegyní z jiného rádia o taekwondu, a pak se se zoufalým výrazem kriticky dívala na záznam.

A vás podcasty nelákají?

Lubka: My vlastně zároveň s rozhovorem do radia vytváříme i podcast, protože naše rozhovory se stříhají posléze do podcastové aplikace, kde si je může kdokoliv poslechnout.

View this post on Instagram

A post shared by Miroslav Michálek (@moderator_na_cestach)

Mají i moderátoři rozhovorů nějaký sen? Koho byste rádi u vás ve studiu uvítali?

Míra: Spousta takových osobností už bohužel není mezi námi. Musím upřímně přiznat, že mě moc mrzí, že jsme nestihli pozvat Karla Gotta.

Lubka: Ale jinak si myslím, že už u nás byl skoro úplně každý a moc nás těší, že odchází vždy s dobrým pocitem, že povídání bylo milé a přátelské. Žádné zákeřné bulvární rány pod pás, takže se vždy všichni rádi vrací a to nás nesmírně těší.

 

 

 

Zábava - další články

Doporučujeme