Poznejte Salzburg. Nádherné město obklopené Alpami a jezery, které proslavil Mozart

8. července 2022·Zábava·Redakce

Salzburg (Zdroj: archiv Frekvence 1)

Přemýšlíte, kam vyrazit v létě na dovolenou? Moře vás neláká, ale koupáním nepohrdnete? Co takhle vyrazit do nádherného rakouského města Salzburg, kde se snoubí historie a zároveň je to skvělá příležitost být blízko přírodě?

Nádherné památky, jedinečná příroda, působivá krajina a bohatý program. Léto v Salzburgu je opravdu rozmanité, stejně jako provincie sama o sobě. Je jedno, zda jste příznivci objevování historie města nebo objevujete přírodní památky. V Salzburgu si vybere zkrátka každý.

Pokud jste milovníci přírody, za pozornost stojí nejen všudypřítomné Alpy, které město obklopují, ale i jezera, který je v blízkosti Salzburgu hned několik. Třeba takové Lake Fuschl se přímo hemží aktivitami. Na blankytně modré vodě si třeba můžete vyzkoušet paddleboard, který zvládnou i naprostí začátečníci. Ticho a příroda, která bude všude okolo vás, vás dostane.

Salzburg (Zdroj: Frekvence 1)

Salzburg ale není jen místo, kde si své najdou všichni sportovní nadšenci, ale prim zde hraje historie. Ta je navíc velmi podobná našemu hlavnímu městu, odznaky habsburské monarchie jsou zde patrné. Jedinečným místem je třeba pevnost Hohensalzburg, která se tyčí nad městem, a ze které je výhled nejen na celý Salzburg, ale i na již zmiňované Alpy. Za návštěvu rozhodně stojí i zámek Mirabell, který nechal postavit arcibiskup Wolf Dietrich pro svou milenku Salome. Z jeho zahrad je nádherný výhled právě na hrad a na katedrálu sv. Ruperta a Virgilia. Moment, kdy se otočíte a uvidíte všechny dominanty najednou, je opravdu úžasný.

Velkou pozornost si Salzburg získal i díky tomu, že je rodištěm zřejmě nejznámějšího skladatele všech dob, Wolfanga Amadea Mozarta. Ve městě bydlel do svých 23 let, následně uprchl do Vídně. Do svého rodiště se ale pravidelně vracel za otcem a místní jsou na skladatele náležitě pyšní. Ve městě najdete hned dva jeho rodné domy, v tom, kde se Wolfang narodil je i muzeum s několika artefakty a zajímavostmi o něm.

Rodný dům Mozarta (Zdroj: Frekvence 1)

Zábava - další články

Doporučujeme