Seriál Policie Modrava se vrací! Na Šumavě padla první klapka

9. června 2021·Zábava·Lenka Skrzeczkova

Seriál Policie Modrava (Foto: se souhlasem TV Nova)

Nadšenci kriminálního seriálu Policie Modrava mohou slavit! Seriálový štáb se opět vydal do krás Národního parku Šumava, kde od 3. června natáčí čtvrtou řadu oblíbeného seriálu. Na place se první den objevily herečky Jana Boušková a Taťjana Medvedecká.

První klapka padla u známého konzumu v obci Srní. Tak pozor. Vítejte všichni znovu v Srní. Doufám, že se nám všechno povede a Policie Modrava 4 bude mít spoustu diváků,” řekl režisér Jaroslav Soukup a přitom si všichni připili šampaňským. První natáčecí den probíhal hlavně v obci Srní, kde se nachází konzum, ve kterém pracuje Taťjana Medvedecká alias prodavačka Katka Nováčková.

Herečka se už s místními prodavačkami zná. Už jsme tady počtvrté, tak to víte, že je znám. Zrovna tahle mladá slečna mě minule zaučovala,” popsala deníku Blesk Medvedecká. Mám  pocit, že se vracím domů. Nádhera,” řekla. Velkou výhodou je, že i když natáčecí den má štáb našlapaný a odehrává se na různých místech, tak všechny destinace jsou od sebe kousek.

Režisér seriálu je přísný, ale herci ho mají moc rádi. Když jsme to dělali loni, bylo to docela náročný, musela jsem myslet na všechno. Aby necinkala kasa, aby přístroj, co krájí salám, nevrčel a do toho říkat text,” uvedla Medvedecká. Na mě je pan režisér hodný, ale texty se dodržují! I o písmenko se musí hádat, že nechci říkat tedy, ale teda,” doplnila se smíchem.

Na první natáčení dorazila i herečka Jana Boušková, která hraje pošťačku Válkovou. Herečka má svou roli moc ráda. To není malá role. Není malých rolí, jsou jen velcí voli. To je Vodňanský, Skoumal. Mám odsud tolik zážitků,” uvedla pro Blesk.

Také místní obyvatelé jsou z natáčení nadšení a režisér i některé do seriálu obsazuje. Na policii Modravu dostávám spoustu otázek. Lidé se mě ptají hlavně na místa, kde se natáčelo, jako Srní, Modrava nebo kolem plavebního kanálu. Většinou chtějí, abych ukázala, kde jsou různé chalupy. A pak jsou třeba i zklamaní, protože třeba na Horních Hrádkách se chalupa pošťačky zbořila,” pospala deníku obyvatelka obce Srní Stanislava Hynková. Také dodala, že Šumava už není tak klidná, jako kdysi.

Zábava - další články

Doporučujeme