Návrat Přátel: přetížená stanice, smazaná Lady Gaga či vzpomínání na jednu z epizod

28. května 2021·Celebrity·Barbora Turková

Sitcom Přátelé(Zdroj: se souhlasem National Broadcasting Company (NBC))

Fanoušci seriálu Přátelé měli datum 27. května 2021 zapsáno v diářích červenou barvou. Právě tento den zveřejnili tvůrci vzpomínkovou epizodu Friends: The Reunion. Kromě hlavní šestice se v ní objevili i herci vedlejších rolí, známé osobnosti i samotní tvůrci. Jedinečný díl ale provázelo i několik komplikací.

Od poslední epizody uplynulo 17 let, ale skoro to vypadá jak kdyby seriál Přátelé nikdy z obrazovek nezmizel. On vlastně ani nezmizel, protože neustálé reprízy z něj právem udělali jeden z nejlepších a nejsledovanějších seriálů všech dob. Teď se celá šestice sešla opět spolu. Není se proto čemu divit, že očekávání byla obrovská. Joey, Chandler, Ross, Monica, Rachel a Phoebe se před kamerami potkali v doprovodu světových celebrit, mezi kterými nechybí třeba David Beckham nebo Justin Bieber.

Novinku ale provázely komplikace. Někteří diváci měli krátce po zveřejnění epizody problémy s mobilní aplikací HBO GO, která nápor nevydržela a zhroutila se. Svoje rozhořčení pak fanoušci ventilovali hlavně na Twitteru, kde se objevila celá řada sarkastických poznámek. “Nový díl by se klidně mohl jmenovat Den, kdy se aplikace HBO GO zhroutila. Někdo si to zřejmě pěkně odskáče,” napsal jeden uživatel. “Mám tu aplikaci jen kvůli tomuhle dílu a ona přestane fungovat,” zlobil se jiný.

Speciál není tak docela běžným dílem, herci v něm vzpomínají na natáčení, vracejí se k nezapomenutelným okamžikům a vzpomínají, jaké to bylo, když byl seriál celosvětovou modlou fanoušků takřka po celém světě. Friends: The Reunion měl premiéru i v Číně, ale pořad vypadal trochu jinak. Zmizelo hned šest minut. Největší čínské streamovací služby seriál cenzurovaly, upozornil americký server Variety. Přátelé mají sice v komunistické zemi slušnou fanouškovskou základnu, ale mnozí byli po počátečním nadšení trochu zklamaní.

Vadí Lady Gaga i BTS

Zaskočilo je, že platformy iQiyi, Youku a Tencent Video pořad nabídly bez celebrit jako BTS, Lady Gaga či Justin Bieber, které vadí čínské komunistické vládě. Zmizely i zmínky o homosexuálech. Vystřihli třeba gaye Ricarda, který si přál účes jako Jennifer Aniston či Lady Gagu, která se setkala s Dalajlámou. I skupina BTS se ocitla na černé listině poté, co nezmínila utrpení čínských vojáků v korejské válce při přebírání jedné ceny.

Zpěváka Justina Biebera nemají čínští nacionalisté rádi poté, co se vyfotil ve svatyni Yasukuni zasvěcené padlým japonským vojákům. Někteří z nich se dopustili válečných zločinů. Platformy iQiyi a Tencent úplně nepochopitelně cenzurovaly scénu, kde Monika vzpomíná, jak jí Chandler a Joey počůrali nohu kvůli zranění od mořské medúzy.

View this post on Instagram

A post shared by Friends (@friends)

Celebrity - další články

Doporučujeme